ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο σχολεία της Θεσσαλονίκης ανακαίνισε φέτος η Coca-Cola Τρία Έψιλον

19:34 - 20 Σεπ 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Δύο σχολεία της Θεσσαλονίκης ανακαίνισε φέτος η Coca-Cola Τρία Έψιλον
Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το «κτίριο-κόσμημα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο από την Coca-Cola Τρία Έψιλον στους 698 μαθητές και εκπαιδευτικούς του, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το σχολείο, το οποίο στεγάζεται σε οίκημα του αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη και αποτελεί διατηρητέο μνημείο, αναδείχθηκε πρώτο στη φετινή ψηφοφορία του Προγράμματος «Το Σχολείο που Θέλεις», με 24.496 ψήφους.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η εταιρεία αναβάθμισε ουσιαστικά τους χώρους του σχολείου προχωρώντας σε 48 συνολικά επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες, οι οποίες περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων: εσωτερική και εξωτερική βαφή του κτιρίου, επεμβάσεις στον αύλειο χώρο, αλλαγή όλων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, υδραυλικές παρεμβάσεις, και ανακαίνιση των αιθουσών. Μια νέα σχολική χρονιά σε ένα πλήρως ανανεωμένο, όμορφο, ασφαλέστερο και πιο φιλόξενο περιβάλλον που χάρισε χαμόγελα στα πρόσωπα των μαθητών του! 

Το φετινό καλοκαίρι, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ολοκλήρωσε και την ανακαίνιση του 87ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας 32 επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες. Ανακαινισμένες αίθουσες, φρεσκοβαμμένη πρόσοψη, καινούρια παγκάκια και ανανεωμένο γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ περίμεναν τους 287 μαθητές στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το 87οΔημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ήταν το δεύτερο σχολείο που είχε αναδειχθεί κατά την περσινή ψηφοφορία και με πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρώσει την ανακαίνισή του τη φετινή χρονιά.

Στον ανακαινισμένο χώρο του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, καθώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει έμπρακτα το Πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε σχετικά«Για μια ακόμη χρονιά η Coca-Cola Τρία Έψιλον μας βοήθησε να αναβαθμίσουμε τις εκπαιδευτικές μας εγκαταστάσεις, αναλαμβάνοντας να ανακαινίσει πλήρως αυτή τη φορά δύο σχολικά κτίρια του δήμου μας. Ελπίζω οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να απολαύσουν, αλλά και να περιφρουρήσουν το νέο τους σχολικό περιβάλλον κι εύχομαι η εταιρεία να συνεχίσει να είναι πολύτιμος αρωγός των προσπαθειών μας και στο μέλλον».

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη βελτίωση σχολικών υποδομών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα καταστήματα λιανικής Μασούτης ένωσαν και φέτος τις δυνάμεις τους με την Coca-Cola Τρία Έψιλον για να αλλάξουν τον μικρόκοσμο μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μεγάλο δίκτυο των καταστημάτων λιανικής Μασούτης λειτούργησε ως σημείο ενημέρωσης, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να ψηφίσουν το σχολείο που εκείνοι θέλουν να δουν να ανακαινίζεται και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσφέρουν στους μαθητές «Το Σχολείο που Θέλουν». 

Ο Σταμάτης Δαυίδ, Marketing Manager της Δ. Μασούτης Α.Ε. δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προστέθηκε ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα ευθύνης απέναντι στην νέα γενεά της πόλης μας από την υποδειγματική αυτή συνεργασία της Δ. Μασούτης Α.Ε. και της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ελπίζουμε ότι η κοινή αυτή δράση θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και στα επόμενα χρόνια».  

Με την ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν ανακαινισθεί συνολικά 16 σχολεία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης από το 2012. Η συνολική επένδυση του προγράμματος αγγίζει τα 1,6εκ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα έχει βελτιώσει τη σχολική καθημερινότητα περισσότερων από 5.000 μαθητών και εκπαιδευτικών μέχρι σήμερα.

O Αλέξανδρος Παπαδάκης, External & Community Affairs Manager της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Επτά χρόνια τώρα, τοπική αυτοδιοίκηση, γονείς, μαθητές και κάτοικοι της Θεσσαλονίκης αγκαλιάζουν το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις» και διεκδικούν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο σχολικό περιβάλλον. Ο δικός μας ρόλος στην Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι να διασφαλίζουμε ότι η προσπάθειά τους θα πιάνει τόπο, παραδίδοντας το νικητήριο σχολείο πλήρως ανανεωμένο στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.