ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα επένδυση από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης

09:12 - 09 Οκτ 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Νέα επένδυση από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης
Με μια νέα επένδυση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας γραμμής εμφιάλωσης η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) εμπλουτίζει το «οπλοστάσιό» της στη μάχη για τα μερίδια ζύθου στη χώρα. Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εγκαταστάσεις της στην Αταλάντη η νέα γραμμή θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019 και θα ενισχύσει σημαντικά τις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου.

Με το επενδυτικό πρόγραμμα αυτό, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΖΑ, Αθανάσιος Συριανός, στόχος μετά την αναβάθμιση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας και την είσοδο της στο club των «μεγαλοζυθοποιών» της χώρας είναι η κατάκτηση μεριδίου της τάξης του 15% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια από περίπου 8% που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πωλήσεις κινούνται ανοδικά, όπως και τα μερίδια παρά τη μείωση της αγοραστικής δύναμης και την οριακή αύξηση που καταγράφει η κατανάλωση μπίρας. Μάλιστα, στο σύνολο της φετινής χρήσης αναμένεται να ξεπεράσουν τα 36 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 20% σε σχέση με το 2017 ενώ και τα EBITDA θα σε περίπου 4 εκατ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσια από πέρυσι.

Παράλληλα με τη  ενίσχυση της παρουσίας της στην εσωτερική αγορά στοχεύει και στις τις εξαγωγές. Ήδη το 10% του κύκλου εργασιών είναι από πωλήσεις σε ξένες χώρες. «Η ανάπτυξη των εξαγωγών είναι μαραθώνιος», επισημαίνουν χαρακτηριστικά και τονίζουν πως επιδιώκουν να επενδύσουν πάνω στην προώθηση της ελληνικής μπίρας, η οποία έχει τα δικά της ιδιαίτερη χαρακτηριστικά.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.