ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

3αλφα: Ποντάρει στα 3... E- Επενδύσεις, επωνυμία κι εξωστρέφεια

10:49 - 18 Οκτ 2018 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
3αλφα: Ποντάρει στα 3... E- Επενδύσεις, επωνυμία κι εξωστρέφεια
Εντατική προσπάθεια για την ανάπτυξη ομάδων παραγωγών που καλλιεργούν όσπρια και ρύζι αλλά κι εξωστρέφεια περιλαμβάνει το μενού στόχων της ιστορικής εταιρίας 3αλφα - AΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία υλοποιεί σήμερα επενδυτικό πρόγραμμα, προϋπολογισμού δαπάνης €2 εκατ., που αφορά στον εκσυγχρονισμό της και την ενίσχυση της παραγωγικής της δυναμικότητας, το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2018.

«Με το βλέμμα μας στραμμένο στο στρατηγικό πλάνο της επόμενης τριετίας και έχοντας ως βάση μας την σταθεροποίηση του κύκλου των εργασιών μας και την σταθερά αυξητική τάση των εξαγωγών μας όπως σημειώθηκε το 2017, συνεχίζουμε ακάθεκτοι να κάνουμε αυτό το οποίο ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα: Να είμαστε συνεπείς απέναντι στον καταναλωτή μας προσφέροντάς του προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Η θέση των προϊόντων 3αλφα στο ελληνικό τραπέζι είναι αποτέλεσμα της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί εδώ και 50 χρόνια με τον Έλληνα καταναλωτή» τόνισε χτες μιλώντας σε εκπροσώπους του τύπου ο Άγης Καραγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 3αλφα - AΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ.

Η εταιρία έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά με μερίδιο 35% στην κατηγορία των τυποποιημένων οσπρίων, ενώ και στα private label κατέχει ηγετική θέση. Μάλιστα το 30% των συνολικών πωλήσεων που πραγματοποιεί είναι σε προϊόντα ιδιβτικής ετικέτας. Συνολικά η αγορά οσπρίων και ρυζιών εκτιμάται ότι φτάνει τα 75 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Παράλληλα η εταιρία ποντάρει στις εξαγωγές ειδικά όπου υπάρχει ελληνικό στοιχείο. Σήμερα το 8-9% του τζίρου της είναι από πωλήσεις στο εξωτερικό, που ωστόσο καταγράφουν μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης, στο 33%, ενώ πριν από λίγα χρόνια αποτελούσαν το 3% των συνολικών πωλήσεων. Έχει παρουσία σε 25 χώρες και στόχος είναι οι εξαγωγές να αποκτήσουν διψήφιο ποσοστά.

Στην εσωτερική αγορά δίνεται στην παραγωγή προϊόντων με ταυτότητα κι έτσι ήδη συνεργάζεται με περισσότερους από 330 παραγωγούς. Μέσω αυτής της συνεργασίας έχει επιτύχει το 30% των οσπρίων που τυποποιεί, συσκευάζει και διαθέτει να είναι ελληνικά ενώ το 70% είναι εισαγόμενο προϊόν.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που αποτυπώνεται αυτή η εμπιστοσύνη και στα αποτελέσματα του 2018, καθώς, βάσει των στοιχείων του πρώτου εξαμήνου που έχουμε στην διάθεσή μας ο τζίρος μας θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό αποτελεί για εμάς μία ηθική επιβράβευση και δέσμευση παράλληλα για να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά ώστε να παραμείνουμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συνεργατών και των καταναλωτών μας» τόνισε χτες ο κ. ‘Αγης Καραγεωργίου.

Σημειώνεται ότι το 2017 ο κύκλος εργασιών, παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις και ανήλθε στο επίπεδο των €25.8255 χιλ. έναντι €26.193 χιλ. της προηγούμενης χρήσης. Σε ότι αφορά τους όγκους που διακίνησε, η ηγετική θέση της εταιρείας στην Ελληνική αγορά αποτυπώθηκε και από τη σημαντική παραγωγική της δυναμική, καθώς το 2017 αγόρασε, επεξεργάστηκε και συσκεύασε 140 τόνους την ημέρα για προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και 75 τόνους την ημέρα για προϊόντα επαγγελματικής χρήσης.

Τα μικτά κέρδη της 3αλφα - AΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των €6.476 χιλ. από €6.148 χιλ. σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5,3%. Επιπλέον, το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρίας κατέγραψε άνοδο κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε σε 24,7% από 23,5% την χρήση 2016. Σημειώνεται ότι το μικτό περιθώριο κέρδους της 3αλφα - AΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ, κατά την διετία 2016-2017 ενισχύθηκε συνολικά κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, αντικατοπτρίζοντας την στροφή της εταιρίας σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Τα κέρδη προ φόρων της 3αλφα - AΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ για τη χρήση 2017 ανήλθαν σε €1.507 χιλ. ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο ύψος των €827 χιλ.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρθηκε, η εταιρία εντός του 2017 πέτυχε να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή της βάση, με τα ίδια κεφάλαια να αυξάνονται και να ανέρχονται στο επίπεδο των €12.817 χιλ. έναντι €12.402 χιλ. κατά την προηγούμενη χρήση. Παράλληλα, ο συνολικός της δανεισμός κατέγραψε ξανά μείωση ενώ πρέπει να τονισθεί και η σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τον υπερδιπλασιασμό των ταμειακών διαθεσίμων για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 25 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.