ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ελληνικό χαβιάρι Thesauri απογειώνει την υψηλής στάθμης γαστρονομία Κύριο

08:35 - 02 Ιαν 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Το ελληνικό χαβιάρι Thesauri απογειώνει την υψηλής στάθμης γαστρονομία
Τη θέση του στην γαστρονομία υψηλής στάθμης έχει κερδίσει το ελληνικό χαβιάρι Thesauri. Με σταθερά βήματα με τη στήριξη της εταιρίας Luxury Conciregeέχει μπει ήδη στα μεγαλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας ενώ έχει απλώσει και φτερά στις αγορές luxuryπροϊόντων του εξωτερικού.

«Το χαβιάρι Thesauri, διακρινόμενο για την υψηλή του ποιότητα, τη μοναδική γεύση και την ελληνική του ταυτότητα, συμμετέχει σταθερά σε δράσεις που προβάλλουν το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας και που προωθούν γευστικά ταξίδια με συνδυασμούς κορυφαίων προϊόντων της ελληνικής γης» αναφέρει μιλώντας στο Reporter.gr o Γιάννης Στασινόπουλος CEO της Greek Luxury Products, εταιρία που είναι η άμεσα συνδεόμενη με τη Luxury Concierge. 

Σημειώνεται ότι η Thesauri Caviar αποτελεί μία από τις λίγες εταιρείες στον κόσμο και τη μοναδική στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην εκτροφή οξύρυγχου και την παραγωγή χαβιαριού, πραγματοποιώντας εξαγωγές σε περισσότερες από 40 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στη Ρωσία, γνωστή ως τη διεθνή πρωτεύουσα του εκλεκτού προϊόντος. Με έδρα τον Αμβρακικό κόλπο, η εταιρεία έχει επενδύσει σε μία υπερσύγχρονη μονάδα χερσαίας ιχθυοκαλλιέργειας, υψηλών προδιαγραφών, όπου παράγεται το ποιοτικότερο χαβιάρι από τα είδη Beluga, Oscietra, Cevruga και Baeri, κατακτώντας τις διεθνείς αγορές και προβάλλοντας την ελληνικότητα του πολυτελούς εδέσματος. 

Στο πλαίσιο μάλιστα των δράσεων προβολής του ελληνικού χαβιαριού Thesauri της Luxury Concierge,  στο εορταστικό “Cooking Lesson” των καθιερωμένων εμφανίσεων της διεθνούς φήμης σεφ, Ντίνας Νικολάου, στο Yoleni's στο Κολωνάκι, το Thesauriπρωταγωνίστησε, σε μια συνδιοργάνωση γαστρονομικής απογείωσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018. Αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς των ελληνικών προϊόντων, η εκδήλωση τοποθέτησε το ThesauriCaviar στο επίκεντρο των ευφάνταστων συνταγών της εκδήλωσης, προσδίδοντας ένα κλίμα γευστικής πολυτέλειας! 

Ως κυρίαρχο συστατικό μοναδικών πιάτων που προετοιμάστηκαν κατά το δίωρο γαστρονομικό μάθημα, το Thesauri Caviar, το πρώτο ελληνικό χαβιάρι από οξύρυγχο Ρωσίας και Σιβηρίας, πλαισίωσε χορηγικά την ξεχωριστή βραδιά, απογειώνοντας γευστικές προτάσεις της σεφ, όπως Amuse Bouche με μους αβοκάντο και χαβιάρι, AmuseBouche με πατάτες, σολωμό και χαβιάρι, καθώς και κολοκυθόσουπα βελουτέ με κάρι και χαβιάρι Thesauri.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως έχει αναφέρει ο CEO της Greek Luxury Products Γιάννης Στασινόπουλος, πλέον έχουν αναπτυχθεί «ηθικές» τεχνικές παραγωγής χαβιαριού Beluga. Δηλαδή, μέσα από μια χειρουργική επέμβαση στον σώμα του ψαριού αφαιρείται το χαβιάρι, χωρίς ο οξύρυγχος να πεθαίνει. Άρα συνεχίζει τη ζωή και βέβαια την παραγωγή του.

Η εταιρία Thesauri της οικογένειας Παπαγιάννη, κατέχει δε την έβδομη θέση σε δυναμικότητα παραγωγής στην Ευρώπη. Για σχεδόν 18 χρόνια δεν υπήρχε παραγωγή, καθώς ήταν σε εξέλιξη η ανάπτυξη του ζωικού κεφαλαίου, αλλά με διαρκείς μελέτες, και έρευνες, η εταιρία κατάφερε να έχει τώρα δυνατότητα παραγωγής έως και τριών τόνων το χρόνο. Σημειώνεται ότι η μέση τιμή είναι 2.500 έως 3.000 ευρώ το κιλό.

Μέσα, δε, από την αποκλειστικότητα της συνεργασίας της με την Greek Luxury Products έχει ανοίξει φτερά, βοηθούντος και του τουρισμού, τόσο σε σημεία luxuryεστίασης και ξενοδοχίας στην Ελλάδα, όσο και σε πολλές αγορές του εξωτερικού (Ρωσία, ΗΠΑ, Καναδάς και Ευρώπη).

Σημειώνεται ότι το χαβιάρι από οξύρυγχο Beluga είναι ένα από τα πιο ακριβά είδη, που υπάρχουν, καθώς είναι ιδιαίτερα δυσεύρετο. Αμέσως μετά το Beluga(Μπελούγκα), τα καλύτερα είδη οξύρρυγχου που δίνουν χαβιάρι είναι ο Oscietra (Οσιέτρα), ο Cevruga(Σεβρούγκα) και ο Baeri (Μπέρι).

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.