ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθαρά Δευτέρα:Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά για τους καταναλωτές τελευταίας στιγμής

12:15 - 10 Μαρ 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Καθαρά Δευτέρα:Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά για τους καταναλωτές τελευταίας στιγμής
Τελευταία ευκαιρία σήμερα, Κυριακή και αύριο, Καθαρά Δευτέρα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν τα ψώνια για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αγοράς του Ρέντη, θα είναι ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής έως και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

 

Παράλληλα, η κεντρική ιχθυαγορά στην Βαρβάκειο θα ανοίξει απόψε στις 9 το βράδυ και τα μαγαζιά θα μείνουν ανοικτά συνεχώς μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

 

Ανοιχτά θα είναι όμως την Καθαρά Δευτέρα και τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι και τα μίνι μάρκετ, ενώ θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές.

 

Σε ό,τι αφορά στις τιμές σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, σε σχέση με το προηγούμενο έτος εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση κατά 7,79% στο κόστος του καλαθιού με είδη που καταναλώνονται τη Σαρακοστή.

 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας, η προαναφερόμενη αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των οπωρολαχανικών (ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ξερό κρεμμύδι παρουσιάζει αύξηση 98,25%, η πατάτα 48,61%, οι τομάτες 20,56 %, το λάχανο 50%). Οι κατεψυγμένες γαρίδες παρουσιάζουν επίσης μία αύξηση της τάξης του 17%. Στο είδος αυτό όμως, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών (μεγέθη, προέλευση κλπ) και οι καταναλωτές έχουν δυνατότητα φθηνότερης επιλογής. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται η τιμή του χαλβά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.