ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος Εστιατόρων: «Fake news» η αύξηση 3 ευρώ στο σουβλάκι

10:25 - 19 Απρ 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Πρόεδρος Εστιατόρων: «Fake news» η αύξηση 3 ευρώ στο σουβλάκι
Για προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων, Γιώργος Καββαθάς, σχολιάζοντας τα περί αύξησης της τιμής στο σουβλάκι.

«Δεν μπορείς να μιλάς για αύξηση από τα 2,20 στα 3 ευρώ. Μπορώ να δω μια ανατίμηση 10-20 λεπτών αν υπάρξει αύξηση στην τιμή του κρέατος» είπε ο κ. Καββαθάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Ο ίδιος εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός όπως είπε «ότι δημιουργείται ένα θέμα από το πουθενά, εννοώντας ότι ούτε καν το συντεταγμένο συνδικαλιστικό κίνημά βγήκε να πει κάτι».

«Ένα υπό σύσταση σωματείο αντί να βγει και να μιλήσει για το ΦΠΑ λέει ότι την 1η Μαΐου θα πάει σε αύξηση της τιμής στο σουβλάκι;» διερωτήθηκε για να προσθέσει: «Δεν θα μπορούσε να ξέρει κανένας ότι την 1η Μαΐου θα πάμε στην αύξηση της τιμής του κρέατος. Εμένα μου φαίνεται πολύ περίεργη ιστορία».

Ερωτηθείς για το «ποιος κρύβεται» πίσω από την ανακίνηση του θέματος εξέφρασε την εκτίμηση πως «είναι γύρω από το χώρο του κρέατος» προσθέτοντας πάντως πως δεν έχει στοιχεία. «Σαφώς είναι λαγός αυτός που το ανακίνησε» είπε, προσθέτοντας πως ότι «υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθούν για εναρμονισμένες πρακτικές».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, εκπρόσωποι του κλάδου σημείωσαν ότι από την 1η Μαΐου η τιμή του «τυλιχτού» αναμένεται να αυξηθεί από 10% έως 15%, αγγίζοντας ή ξεπερνώντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τα τρία ευρώ. Αφορμή αποτελούν οι τιμές του κρέατος παγκοσμίως, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 30% από τις αρχές Μαρτίου, λόγω της τεράστιας ζήτησης χοιρινών από την Κίνα. Αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να είναι αναγκασμένοι να περάσουν ένα ποσοστό της αύξησης στους καταναλωτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.