ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Uncle Ben’s: Από το σχέδιο Μάρσαλ στα καινοτόμα προϊόντα ρυζιού

08:36 - 21 Μαϊ 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Uncle Ben’s: Από το σχέδιο Μάρσαλ στα καινοτόμα προϊόντα ρυζιού
Την ανάπτυξη των μεριδίων της στην Ελλάδα στον κλάδο του ρυζιού επιδιώκει η Mars με μια νέα σειρά προϊόντων της ιστορικής μπράντας Uncle Ben’s. Έτσι σε απόλυτη συμφωνία με τις καταναλωτικές συνήθειες της εποχής λανσάρει τα προϊόντα με την ονομασία Express, που περιλαμβάνουν πέντε διαφορετικές ετικέτες. Μάλιστα η εταιρία παρουσίασε χτες τα προϊόντα αυτά με συνταγές από το σεφ Νίκο Σακελλαρίου που δίνουν έμφαση στην υγιεινή διατροφή.

Τα πέντε νέα προϊόντα Uncle Ben’s που παρουσιάστηκαν:

· Καστανό Ρύζι με Μεσογειακά Λαχανικά

· Ρύζι με Κινόα

· Ρύζι με 5 Δημητριακά

· Ταϊλανδέζικο Ρύζι

· Σπιτικό Πιλάφι

Συνολικά το brand Uncle Ben’s αντιπροσωπεύει το 5% του τζίρου της Mars East Med. Καταγράφει, δε, 60 και πλέον χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, καθώς πρωτοήλθε με τα πακέτα τροφίμων του σχεδίου Μάρσαλ. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η αγορά έχει κινηθεί θετικά την τελευταία διετία – στα επίπεδα του +2% το 2018.

Σημειώνεται ότι η Mars στη χώρα μας, διατηρεί τη δεύτερη θέση στα επώνυμα προϊόντα ρυζιού πίσω από την Agrino. Στο σύνολο της αγοράς ρυζιού η πρώτη θέση ανήκει στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, και η τρίτη θέση στη Mars Ελλάδος.

Στην αγορά ρυζιού στη χώρα μας, το 40% των πωλήσεων αντιστοιχεί σε λευκό ρύζι κι από κει και πέρα αναπτύσσονται οι άλλες κατηγορίες. Ειδικά τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες ποντάρουν στα προϊόντα που βασίζονται στη γρήγορη παρασκευή και στην υγιεινή διατροφή.

Σε επίπεδο συνολικών πωλήσεων της Mars αναμένεται να καταγραφεί άνοδος άνω από 5% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο της εταιρικής παρουσίασης.

Ιδιαίτερη δυναμική καταγράφουν οι ζωοτροφές μέσω του division Mars Petcare και τη μάρκα Pedigree, ο οποίος αποτελεί τον πιο δυνατό κλάδο πωλήσεων.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:27 - 21 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.