ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Creta Farms: Τι συνέβη στη χθεσινή επεισοδιακή έκτακτη συνέλευση Κύριο

08:17 - 27 Ιουν 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Creta Farms: Τι συνέβη στη χθεσινή επεισοδιακή έκτακτη συνέλευση
Ο κ. Μανώλης Δομαζάκης ελέγχει πλέον τη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Creta Farms μετά την χθεσινή αποχώρηση του αδελφού του Κώστα Δομαζάκη ο οποίος τον κατηγορεί για <στημένο σκηνικό> στην έκτακτη γενική συνέλευση. Η συνέλευση άργησε να ξεκινήσει καθώς οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές ήθελαν να ελέγξουν από πάσης πλευράς εξουσιοδοτήσεις και λοιπές τυπικές διατυπώσεις όσον αφορά την ταυτότητα και τον αριθμό των μετόχων που παρίσταντο.

Ο κ. Κώστας Δομαζάκης μετά την αποχώρησή του από τη γενική συνέλευση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Μανώλης Δομαζάκης και η ομάδα του «έστησαν σκηνικό ώστε να πετάξουν εκτός Γενικής Συνέλευσης 920.000 μετοχές επικαλούμενοι προσχηματικά, ότι οι εξουσιοδοτήσεις δεν ήταν τάχα νόμιμες, παρ όλο που αυτές είχαν κατατεθεί έγκαιρα τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έγχαρτη μορφή. Αυτό έγινε προκειμένου ο κ. Μάνος Δομαζάκης και η ομάδα του να διατηρήσουν τις θέσεις τους στη διοίκηση της κλυδωνιζόμενης εταιρίας και να μην συζητηθούν τα περιστατικά κακοδιαχείρισης στα οποία είναι εμπλεκόμενοι."

Μετά τη παραπάνω εξέλιξη η πλευρά του Μανώλη Δομαζάκη μέσω της Γενικής Συνέλευσης ελέγχει πλέον πλήρως την εταιρία  ενώ ο κ. Κ. Δομαζάκης δεν είναι ούτε μέλος στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Άγνωστο είναι προς το παρόν αν ο Κ. Δομαζάκης θα επιχειρήσει, με κάποιο τρόπο, να αμφισβητήσει την εγκυρότητα της Συνέλευσης, όπως έχει ήδη πράξει σε θέματα συγκρότησης του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι χθες ο Κ. Δομαζάκης κατέθεσε επιστολή προθέσεων στην Εθνική εμφανίζοντας ως υποψήφιο επενδυτή κυπριακή εταιρεία του Θ. Δουζόγλου. Ωστόσο σε αυτή έθετε ως απαράβατο όρο την... εκλογή του ιδίου Κωνσταντίνου Δομαζάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Να σημειωθεί τέλος ότι  χθες κατέπεσαν οι καταγγελίες του Κ. Δομαζάκη σε ότι αφορά τις απαιτήσεις ύψους 11,6 εκατ. ευρώ που είχε προβάλει υποστηρίζοντας ότι είχε δανειοδοτήσει την εταιρεία το 2005 και 2006. Η έκθεση της PwC που παραδόθηκε χθες καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτει καμία υποχρέωση της εταιρείας προς τον Κ. Δομαζάκη.

 ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 12:19 - 27 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.