ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι υποψήφιοι επενδυτές της Creta Farms

09:20 - 25 Ιουλ 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Οι υποψήφιοι επενδυτές της Creta Farms
Ενδιαφέρον από τέσσερις επενδυτές έχει εκδηλωθεί για την απόκτηση της Creta Farms. Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Θεόδωρο Δούζογλου, το αμερικανικό fund HIG, τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο και τον Δημήτρη Βιντζηλαίο.

Η διάθεση των πιστωτριών τραπεζών να προχωρήσουν ή όχι σε «κούρεμα» των δανείων της Creta Farms, τα οποία υπολογίζονται περίπου στα 110 εκατ. ευρώ, είναι κομβικής σημασίας για την αίσια κατάληξη στην υπόθεση της εταιρείας.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν σχετικοί αναλυτές, είναι σχεδόν απίθανο κάποιος επενδυτής να εισέλθει ως στρατηγικός στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, χωρίς να έχει προηγηθεί διαγραφή τμήματος των χρεών.

Στη διαδικασία δεν αναμένεται να γίνει κάποια κεφαλαιοποίηση και η οριστική συμφωνία θα διευθετηθεί από την αποτίμηση που θα γίνει στην Creta Farms, καθώς και από την τύχη του δανεισμού. 

Πάντως μέχρι και χθες δεν είχε τοποθετηθεί ο CRO της EY, ενώ εκκρεμεί και η μεταβίβαση των σημάτων και των πατέντων από την κυπριακή Novaplot στη μητρική του ομίλου Creta Farms στην Ελλάδα. Η καταληκτική προθεσμία είναι η 31η Ιουλίου 2019.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.