ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tι ζητούν οι 5 ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την Creta Farms

08:25 - 30 Ιουλ 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Tι ζητούν οι 5 ενδιαφερόμενοι επενδυτές για την Creta Farms
Συνολικά 3 φέρεται να είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που θέτουν οι πέντε υποψήφιοι επενδυτές για να εισέλθουν στην Creta Farms ως στρατηγικοί επενδυτές.

Ειδικότερα το πρώτο θέμα που έχουν θέσει είναι να γίνει υψηλό «κούρεμα» των δανείων στο οποίο φέρεται να έχουν συμφωνήσει οι τράπεζες. Όλοι οι υποψήφιοι έχουν ζητήσει τη διαγραφή μεγάλου ποσοστού των δανείων, β) ζητείται ο περιορισμός των 845 θέσεων εργασίας αφού θεωρείται μεγάλος ο αριθμός των εργαζομένων και γ) η επανάκτηση των πελατών ειδικά στο κλάδο της εστίασης και των ξενοδοχείων τους οποίους έχει απολέσει η εταιρία λόγω της αδυναμίας να καλύψει τις ανάγκες τους και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Αντίθετα στα super market θεωρείται πιο εύκολη η ανάκτηση των μεριδίων αγοράς λόγω του brand name των προϊόντων της.

Ποιοι είναι οι 5 ενδιαφερόμενοι επενδυτές

Αυτή τη χρονική στιγμή οι 5 ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν εκδηλώσει επίσημα τη πρόθεσή τους να εισέλθουν στην χειμαζόμενη εταιρία είναι οι εξής: α) Σπύρος Θεοδωρόπουλος  πρόεδρος Chipita και Νίκας, β) το επενδυτικό αμερικανικό fund ΗΙG που έχει εξαγοράσει τη Μ.Ι.Μαϊλλης και έχει αποκτήσει μέρος του δανεισμού της Χαλυβουργικής, γ) ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Δουζόγλου, δ) ο επιχειρηματίας Δημήτρης  Βιντζηλαίος επικεφαλής του fund Impala Invest και ιδιοκτήτης της «Λακωνικής Τροφίμων» και ε) το fund Deca Investments του ομίλου Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.