ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή την εβδομάδα ανακοινώνεται ο αγοραστής της «ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργική»

09:00 - 27 Αυγ 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Αυτή την εβδομάδα ανακοινώνεται ο αγοραστής της «ΜΙΝΕΡΒΑ Ελαιουργική»
Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να ανακοινωθεί ο νέος ιδιοκτήτης της «Μινέρβα Ελαιουργική». Ήδη έχει καταλήξει στον νέο επενδυτή ο μητρικός όμιλος PZ Cussons σε συνεργασία με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο του διαγωνισμού, την KPMG. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγάλο φαβορί παραμένει το fund Deca Investments, που δημιούργησε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Σε περίπτωση, βεβαίως, που επιλεγεί αγοραστής, θα απαιτηθεί αρκετό διάστημα μέχρι να υπογραφεί η τελική συμφωνία, ενώ η εξαγορά θα πρέπει να λάβει και την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του συνόλου της «Μινέρβα» κατέθεσε και η  γνωστή βιομηχανία ζυμαρικών «Μέλισσα - Κίκιζας» αλλά η προσφορά της κρίθηκε χαμηλή για την αποτίμηση της ελαιουργικής εταιρίας.

Η ιστορία της «Μινέρβα» ξεκινάει το 1887, ενώ στο μετοχικό της κεφάλαιο εισήλθε ο πολυεθνικός όμιλος PZ Cussons το 1977. Η εταιρεία διαθέτει τρία εργοστάσια στο Σχηματάρι, στο Επισκοπικό Ιωαννίνων και στην Ανδραβίδα Ηλείας, ενώ πέρα από την επεξεργασία και τυποποίηση ελαιολάδου, δραστηριοποιείται στην παραγωγή βουτύρου, τυριών, αλλά και ξιδιού.

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.