ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

KΡΙ ΚΡΙ: Ενδεχόμενη επιβολή δασμών απ'το Brexit επηρεάζει την κερδοφορία

08:06 - 19 Σεπ 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
KΡΙ ΚΡΙ: Ενδεχόμενη επιβολή δασμών απ'το Brexit επηρεάζει την κερδοφορία
Η διοίκηση της ΚΡΙ ΚΡΙ είναι προετοιμασμένη για το Brexit στην Αγγλία καθώς είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι πωλήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο, για την τρέχουσα περίοδο, είναι περίπου 11,300 δις. ευρώ ήτοι το 19% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση η «ενδεχόμενη επιβολή τελωνειακών ελέγχων ή δασμών εισαγωγής, έπειτα από το Brexit, θα χειροτέρευε την ανταγωνιστική μας θέση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, επιδρώντας αρνητικά στα μεγέθη των πωλήσεων και της κερδοφορίας. Οι τελικές επιπτώσεις του Brexit θα εξαρτηθούν από τους συγκεκριμένους όρους που θα ισχύσουν, αν επέλθει συμφωνία επί των παραμέτρων του Brexit, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι επενδύσεις το α’ εξάμηνο του 2019

Οι επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό και κτίρια ανήλθαν σε 3,8 εκ. στο εξάμηνο του 2019. Στοχεύουν, κυρίως, στην ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου γιαουρτιού. Σχεδόν στο σύνολό τους είναι ενταγμένες στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 4399/16, επιχορηγούμενες κατά 35% μέσω φορολογικών απαλλαγών.

Η αγορά παγωτού

Στο τρίτο τρίμηνο 2019, η πτωτική τάση που εμφάνιζαν οι πωλήσεις παγωτού στην εγχώρια αγορά αντιστράφηκε. Έτσι, προοδευτικά οι εγχώριες πωλήσεις παγωτού εμφανίζονται αυξημένες κατά περίπου +6%. Στην εγχώρια αγορά, στον τομέα του παγωτού συνεχίζει η εταιρία την ανάπτυξη της αριθμητικής διανομής, με την προσθήκη περισσότερων από 950 νέων σημείων πώλησης. Σημαντική επιτυχία σημείωσαν και τα νέα προϊόντα παγωτού, τα οποία λανσαρίστηκαν στη φετινή σεζόν.

Στους υπόλοιπους τομείς η πορεία των πωλήσεων ακολουθεί την τάση που εμφανίζεται στο εξάμηνο 2019. Βελτίωση παρατηρείται και στα περιθώρια των λειτουργικών κερδών. Αντίστοιχη τάση αναμένεται να παρουσιάσει και το τέταρτο τρίμηνο 2019, με την επιφύλαξη τυχόν απρόοπτων οικονομικών ή πολιτικών εξελίξεων.

ANEΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 08:46 - 19 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.