ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι ενδιαφέρθηκαν για την Creta Farms Κύριο

10:00 - 07 Οκτ 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ποιοι ενδιαφέρθηκαν για την Creta Farms
O εμφύλιος πόλεμος που επικρατεί στην Creta Farms δεν απέτρεψε τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να καταθέσουν τις προφορές τους προς την E&Y για να αποκτήσουν την πολύπαθη εισηγμένη κρητική επιχείρηση αλλαντικών, εφόσον βέβαια δώσουν το «πράσινο φως» οι πιστώτριες τράπεζες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπεβλήθησαν 4 προσφορές, οι οποίες είναι οι εξής: α) από το fund Lime Capital Partners, που ελέγχει ήδη τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», β) ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Δουζόγλου, με την πρότασή του να στηρίζεται από τον έναν εκ των δύο βασικών μετόχων της Creta Farms, τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη,  γ) ο ιδιοκτήτης της ανταγωνίστριας εταιρίας Νίκας Σπύρος Θεοδωρόπουλος και δ) ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, ιδιοκτήτης της αλλαντοβιομηχανίας «Λακωνική Τροφίμων».

Η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών είναι βεβαίως ένα βήμα για τη σωτηρία της Creta Farms, αλλά δεν είναι ούτε αρκετό ούτε το πιο κρίσιμο. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ό,τι κατέθεσαν ως μη δεσμευτικές προσφορές οι ενδιαφερόμενοι ήταν μια αποτίμηση της αξίας της Creta Farms, ωσάν να μην έχει επιβαρυνθεί με δάνεια και εν γένει υποχρεώσεις προς τράπεζες, προμηθευτές, εργαζομένους και Δημόσιο. Ανάλογα με την αποτίμηση της εταιρείας, θα διαμορφωθεί και το πλαίσιο για την όποια διαγραφή χρεών.

Ως καταληκτική προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών έχει τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η 30ή Οκτωβρίου, ωστόσο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν αυτή μπορεί να τηρηθεί. Η λύση που αναμένεται να εφαρμοσθεί, αλλά είναι άγνωστο εάν θα τη δεχθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, είναι να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα στοιχεία η ΕΥ, η οποία διενεργεί τη διαγωνιστική διαδικασία, ενώ, επίσης, έχει τοποθετήσει και CRO (επικεφαλής αναδιάρθρωσης) στην εταιρεία.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 07 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.