ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΖ: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την εκμίσθωση των δύο εργοστασίων Κύριο

08:00 - 09 Οκτ 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΕΒΖ: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την εκμίσθωση των δύο εργοστασίων
Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για τη μίσθωση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες.

Η εταιρεία είχε απευθύνει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αποκλειστικά για τους σκοπούς της παραγωγής, τυποποίησης και αποθήκευσης ζάχαρης, αρχής γενομένης από την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο (καμπάνια 2019). Η εκμίσθωση θα αφορά σε μέγιστη χρονική διάρκεια 28 μηνών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ενδιαφερόμενος δεν υποχρεούται να μισθώσει και τα δύο εργοστάσια.

Πρόταση με την οποία αιτείτο τη μίσθωση των παραγωγικών εγκαταστάσεων του ομίλου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για περίοδο 18 μηνών και έναντι τιμήματος ύψους 2 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το ποσό τα κεφάλαια που απαιτούνται προκειμένου να «τρέξει» η φετινή καμπάνια στα εργοστάσια της ΕΒΖ, κατέθεσε προ ημερών στο υπουργείο Οικονομικών, η Hellenic Agri Group SA του ομίλου Innovation Brain.

Η πρόταση αφορά στην ενοικίαση όλων των μονάδων της ΕΒΖ και πέραν των 2 εκατ. ευρώ, ο όμιλος αναλαμβάνει τα λειτουργικά έξοδα για τη φετινή καμπάνια, με πληρωμή των ατόμων που θα απαιτηθεί να εργαστούν, αλλά και των εξόδων για τη μεταφορά των τεύτλων από όλες τις περιοχές όπου έχουν σπαρθεί (Ορεστιάδα, Ξάνθη, Σέρρες, Πλατύ, Λάρισα, Σερβία).

Η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς επείγει η συγκομιδή των τεύτλων και αυτή τη στιγμή η εταιρεία δεν λειτουργεί. Οι μισοί από τους περίπου 210 εργαζόμενους έχουν ήδη υπαχθεί στο προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και οι υπόλοιποι βρίσκονται στη διαδικασία μετάταξής τους στο δημόσιο.

 






Τελευταία τροποποίηση στις 20:44 - 08 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.