ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΒ Βασιλόπουλος: Ποντάρει στις «γεύσεις με παράδοση» με νέους κωδικούς

10:58 - 22 Νοε 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΑΒ Βασιλόπουλος: Ποντάρει στις «γεύσεις με παράδοση» με νέους κωδικούς
Έμφαση στις «γεύσεις με παράδοση» δίνει η ΑΒ Βασιλόπουλος δίνοντας ένα έντονο ελληνικό στίγμα στα καταστήματά του. Έτσι από επιλεγμένους Έλληνες Παραγωγούς, εντάσσει στην γκάμα των προϊόντων που προσφέρει μια ποικιλία εξαιρετικών τυριών από μικρούς παραγωγούς και από φημισμένα τυροκομεία.

Μέσα από μια ποικιλία 20 κωδικών, σε επιλεγμένα καταστήματα του δικτύου, οι πελάτες απολαμβάνουν και ανακαλύπτουν «γεύσεις με παράδοση», γεύσεις αυθεντικές, γεύσεις που μας ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τα βορειοδυτικά βουνά της χώρας, τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, την Θεσπρωτία και την Ορεινή Κορινθία έως την Κω, την Ίο, τη Μύκονο, τη Σύρο, την Χίο και τα Χανιά.

«Γιατί στην ΑΒ, έχουμε πάθος για το «καλό τυρί». Έχουμε πάθος για την ελληνική παράδοση στην τυροκομία και το μεράκι των Ελλήνων Παραγωγών. Γιατί στην ΑΒ, θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μόνο τα καλύτερα τυριά, εκλεκτά και ιδιαίτερα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση που συνοδεύει το λανσάρισμα των νέων κωδικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα προϊόντα που μπαίνουν στο ράφι είναι τα εξής:

  • ΤΥΡΙ ΜΠΑΤΖΟΣ Π.Ο.Π.: Με δυνατή και ελαφρώς πικάντικη γεύση από κατσικίσιο παστεριωμένο γάλα.
  • ΑΝΘΟΣ: Ο ανθός ή ανθότυρο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο τυρόγαλα ή μείγμα αυτών των δύο, στο οποίο προστίθενται μικρές ποσότητες αιγοπρόβειου γάλακτος.
  • ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΟΥΚΟΒΕΛΑ: Με ευχάριστη πικάντικη γεύση από την προσθήκη γλυκού και καυτερού μπούκοβου και λεπτό άρωμα καπνού, η Μπουκοβέλα Ιωαννίνων παράγεται από πρόβειο παστεριωμένο γάλα 3μηνης ωρίμασης.
  • ΑΝΕΒΑΤΟ ΤΥΡΙ Π.Ο.Π.: Κατσικίσιο τυρί από παστεριωμένο γάλα που παράγεται αποκλειστικά στα Γρεβενά σε μικρές παρτίδες, όπως κάνουν χρόνια τώρα τόσες γενιές βοσκών.
  • ΠΕΤΡΩΤΗ ΜΥΚΟΝΟΥ: Από 100% αγελαδινό παστεριωμένο γάλα, η πετρωτή Μυκόνου είναι ένα τυρί με κρεμώδη υφή και ευχάριστη και δροσερή γεύση.
  • ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΧΑΝΙΩΝ ΗΛΙΑΚΗΣ: Από αγνό αιγοπρόβειο γάλα σε αναλογία 70% αίγειο και 30% πρόβειο τους χειμερινούς μήνες και 100% αίγειο τους καλοκαιρινούς μήνες, από ζώα που μεγαλώνουν στην Κρήτη.
  • ΖΗΡΕΙΟΤΥΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ: Σκληρό τυρί από την Ορεινή Κορινθία με πικάντικη γεύση και πλούσιο, ευχάριστο άρωμα από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα.
  • ΚΟΠΑΝΙΣΤΉ Π.Ο.Π. ΜΥΚΟΝΟΥ: Με ιδιαίτερα πικάντικη γεύση και πλούσιο άρωμα, η κοπανιστή Μυκόνου παράγεται από φρέσκο αγελαδινό γάλα, χωρίς να περιέχει πρόσθετα συντηρητικά.
  • ΣΚΟΤΥΡΙ ΙΟΥ: Παράγεται από τον συνδυασμό κατσικίσιου, πρόβειου και αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος αποκλειστικά στο νησί της Ίου από ζώα που ζουν στο νησί.
  • ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΤΣΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ: Διαθέτει διακριτική γεύση γάλακτος με άρωμα φύλλων δυόσμου, που είναι ενσωματωμένα στην υφή του. Παράγεται στην Ορεινή Κορινθία από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα
  • ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ: Από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα, αυτό το πιπεράτο τυρί με την πικάντικη γεύση από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες.
  • ΚΡΑΣΟΤΥΡΙ ΚΩ: Ένα πικάντικο τυρί από το νησί της Κω, γνωστό περισσότερο ως κρασοτύρι, το κυλινδρικό τυράκι με το καφεκόκκινο ένδυμα και τα οινώδη αρώματα που του δίνουν η παραμονή του σε άλμη εμπλουτισμένη με οινολάσπες.
  • ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΣΤΑΜΝΟΤΥΡΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ: Από πρόβειο παστεριωμένο γάλα το σταμνοτύρι με μαστίχα είναι ένα φρέσκο, λευκό τυρί.
  • ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ: Από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα, είναι μεστό τυρί με βουτυράτη γεύση από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες
  • ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΥΡΟΥ: Ένα παραδοσιακό, πικάντικο, μαλακό τυρί από το νησί της Σύρου, φτιαγμένο από αγελαδινό παστεριωμένο γάλα.
  • ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΒΙΖΕ: Παράγεται στην Ηγουμενίτσα, από παστεριωμένο πρόβειο γάλα, αλάτι, πυτιά και οξυγαλακτική καλλιέργεια και ωριμάζει για τουλάχιστον 4 μήνες σε ξύλινα ράφια κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
  • ΠΑΠΡΙΚΟ: Ένα τυρί 3μηνης ωρίμασης με προσθήκη γλυκιάς και καυτερής πάπρικας και βασιλικού που δεν καθαρίζεται και η επιδερμίδα του τρώγεται ως έχει. Παρασκευάζεται στην Ήπειρο από παστεριωμένο πρόβειο γάλα.
  • ΜΥΖΗΘΡΑ ΣΥΡΟΥ: Παραδοσιακό μαλακό τυρί με ήπια γλυκόξινη γεύση από αγελαδινό παστεριωμένο γάλα.
  • ΕΚΛΕΚΤΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ τυρί ορεινής βοσκής με φυσικό έλαιο λευκής τρούφας
  • ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ τυρί ορεινής βοσκής με φυσικό έλαιο μαύρου πιπεριού.

Στο μεταξύ βελτιωμένο ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το δεύτερο του έτους για την ΑΒ Βασιλόπουλος σύμφωνα με όσα ανακοινώσε ο μητρικός Όμιλος Delhaize στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Οι καθαρές πωλήσεις στην περιοχή όπου εντάσσεται η Ελλάδα, δηλαδή, η Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, αυξήθηκαν κατά 6,4% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες στα 1,562 δισ. ευρώ και 4,7% σε επίπεδο 9μήνου όπου ο τζίρος στην περιοχή άγγιξε τα 4,595 δις. ευρώ. Όπως αναφέρεται η  ανάπτυξη, προήλθε κυρίως από τις αγορές της Τσεχίας και της Ρουμανίας, και κυρίως στα νέα 148 καταστημάτα και convenience stores, που άνοιξαν σε Ρουμανία, Ελλάδα και Σερβία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην Ελλάδα το λειτουργικό περιθώριο κέρδους είναι το τρίτο τρίμηνο χαμηλότερο σε σχέση με το 2018 αλλά βελτιωμένο έναντι των προηγούμενων τριμήνων της φετινής χρήσης. Ωστόσο στην περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης το περιθώριο κέρδους ήταν 4,6% σε επίπεδο τρίτου τριμήνου αυξημένο κατά 0,3 μονάδες σε σχέση με πέρυσι και 3,9% σε επίπεδο εννεαμήνου, δηλαδή μειωμένο κατά 0,2 μονάδες έναντι του αντίστοιχου διαστήματος έναν χρόνο πριν.

Σε επίπεδο ομίλου, η Ahold – Delhaize εμφάνισε αύξηση 2,9% των πωλήσεών της στο τρίτο τρίμηνο στα 16,689 δις. ευρώ και 2% στο εννεάμηνο όπου άγγιξαν τα 48,88 δις. ευρώ. Από αυτό τον τζίρο οι καθαρές πωλήσεις μέσω διαδικτύου σε επίπεδο τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν το 1,1 δις. ευρώ, 30,8% υψηλότερες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και στο εννεάμηνο το «φράγμα» των 3,1 δις. ευρώ, 29,8% υψηλότερες έναντι του αντίστοιχου διαστήματος έναν χρόνο πριν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.