ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρατείνεται το θρίλερ στην Creta Farms Κύριο

18:54 - 23 Δεκ 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Παρατείνεται το θρίλερ στην Creta Farms
Χωρίς αποφάσεις σχετικά με την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της Creta Farms που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα κι έτσι το… θρίλερ για το μέλλον της εταιρείας συνεχίζεται.

Όπως είχαμε γράψει στο Reporter ήταν εξαιρετικά πιθανό αυτό το σενάριο, που προέβλεπε τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης τον Ιανουάριο.

Με ομοφωνία των παρισταμένων μετόχων, λοιπόν, αποφασίστηκε πως η λήψη απόφασης επί της συμφωνίας εξυγίανσης που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη της ημερήσιας διάταξης είναι άνευ αντικειμένου, αφού κατά την παρούσα χρονική στιγμή οι συνθήκες δεν είναι ώριμες και δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του σχεδίου εξυγίανσης, ώστε αυτό να εγκριθεί από το σώμα της γενικής συνέλευσης.

Οι καθυστερήσεις βέβαια επιβαρύνουν ιδιαίτερα την προσπάθεια επαναφοράς της αλλαντοβιομηχανίας σε βιώσιμη τροχιά, παίζοντας παράλληλα και με την υπομονή του ενδιαφερόμενου προτιμητέου από τις τράπεζες επενδυτή, δηλαδή το Fund Impala BV, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος.

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει δοθεί επίσημα το «πράσινο φως» από τις τράπεζες στον προτιμητέο επενδυτή του διαγωνισμού. Δύο από τις τράπεζες που εμπλέκονται ως πιστωτές φαίνεται να έχουν εγκρίνει το προτεινόμενο σχέδιο εξυγίανσης, αλλά αναμένεται η επίσημη απόφαση.

Ο κ. Βιντζηλαίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της αλλαντοβιομηχανίας στην Κρήτη και φέρεται να διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει μεταφορά της παραγωγής από το νησί, ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, αλλά και πως θα αλλάξει εν γένει το μοντέλο λειτουργίας της εταιρείας.

Τέλος, σημειώνεται ότι ανεξάρτητα με το εάν το τελικό σχέδιο εγκριθεί ή όχι από τη γενική συνέλευση των μετόχων, οι τράπεζες μπορούν να καταθέσουν την πρόταση εξυγίανσης όχι ως μέτοχοι, αλλά ως πιστωτές, με γνώμονα ότι συντρέχει η προϋπόθεση της νομοθεσίας ότι η Creta Farms έχει περιέλθει σε κατάσταση παύσης πληρωμών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.