ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα σύσκεψη για την Creta Farms Κύριο

12:40 - 27 Δεκ 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Σήμερα αναμένεται να υπάρξει νέα επίσκεψη των τραπεζών με τον υποψήφιο επενδυτή της Creta Farms, Δ. Βιντζηλαίο, που εκπροσωπεί την εταιρεία Impala Invest. Στη νέα συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, θα τεθεί επί τάπητος η φόρμουλα που θα επιλεγεί για την εξυγίανση της Creta Farms.

Σημειώνεται ότι η τριμελής προσωρινή διοίκηση της Creta Farms συγκάλεσε εκ νέου έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων, με αποκλειστικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Η γενική συνέλευση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της εταιρείας στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες απέκτησαν τα δικαιώματα ψήφου που κατείχαν οι αδερφοί Δομαζάκη ύστερα από σχετικές συμβάσεις που υπεγράφησαν το φθινόπωρο χάριν διευκόλυνσης της διαδικασίας εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Την περασμένη εβδομάδα απέκτησαν και τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στο 19% των μετοχών, το οποίο ήταν ενεχυριασμένο πριν από την εκδήλωση της κρίσης στην εταιρεία, στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης χρεών της Creta Farms που είχαν συνάψει με τους αδερφούς Δομαζάκη τον Μάρτιο του 2018.

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση της Creta Farms ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις σχετικά με την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης. Ακόμη, ανεξάρτητα με το εάν το τελικό σχέδιο εγκριθεί ή όχι από τη γενική συνέλευση των μετόχων, οι τράπεζες μπορούν να καταθέσουν την πρόταση εξυγίανσης όχι ως μέτοχοι, αλλά ως πιστωτές, με γνώμονα ότι συντρέχει η προϋπόθεση της νομοθεσίας ότι η Creta Farms έχει περιέλθει σε κατάσταση παύσης πληρωμών.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.