ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα ακόμη βήμα για τη διάσωση της Creta Farms- Παρατείνεται η αγωνία Κύριο

10:11 - 28 Δεκ 2019 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ένα ακόμη βήμα για τη διάσωση της Creta Farms- Παρατείνεται η αγωνία
Ένα ακόμη βήμα για την "επόμενη μέρα" στην Creta Farms πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με εκπροσώπους από τις πιστώτριες τράπεζες να συναντούν εκ νέου τον προτιμητέο επενδυτή, το fund Impala, του οποίου ηγείται ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος.

Από τη νέα συνάντηση δεν προέκυψε κάποια σπουδαία εξέλιξη, ωστόσο, όπως επισημάναμε αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς τη λύση, που έχει αρχίσει να διαφαίνεται. Ασφαλώς, οριστικές εξελίξεις δεν μπορούμε να αναμένουμε στο άμεσο μέλλον και η υπόθεση αναμένεται να μας απασχολήσει και το 2020.

Πάντως και από το νέο ραντεβού τραπεζών - Βιντζηλαίου προκύπτει πως υπάρχει διάθεση συνεννόησης για να βρεθεί κοινός τόπος για τη διάσωση της αλλαντοβιομηχανίας.

Ο κ. Βιντζηλαίος έχει ετοιμάσει το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο δουλεύει πια σε συνεργασία με τις τράπεζες, ώστε να το καταθέσει στο αρμόδιο δικαστήριο.

Το εργοστάσιο παραγωγής θα παραμείνει στην Κρήτη

Πάντως ο  διαφαινόμενος προτιμητέος επενδυτής μετά από σειρά επαφών που έχει όλο αυτό το διάστημα  με στελέχη της εταιρείας και με τους εργαζομένους τόνισε σε όλους τους τόνους ότι στόχος είναι η εταιρία να κατακτήσει και πάλι τη θέση της στην κορυφή του κλάδου.
 
Σύμφωνα πληροφορίες ανέφερε ότι η παραγωγή θα είναι στην Κρήτη και θα ενισχυθεί το εργοστάσιο εκεί με επενδύσεις ενώ η παραγωγή σταδιακά με κινήσεις προμήθειας πρώτων υλών αλλά και στήριξης της όλης διαδικασία θα φτάσει  στους 600 τόνους, όπως πριν την κρίση, ώστε να ενισχυθεί ο κύκλος εργασιών της εταιρείας και η παρουσία της στην αγορά. 
 
Μάλιστα  ο Δημήτρης Βιντζηλαίος κατά την συνάντηση με τους εργαζόμενους της εταιρείας εμφατικά  ξεκαθάρισε πως το εργοστάσιο παραγωγής θα παραμείνει στην Κρήτη, απαντώντας έμμεσα στην αγωνία των εργαζομένων.
 
Όπως χαρακτηριστικά είπε “επενδύουμε στα στελέχη της εταιρίας και στην αγάπη και την πίστη που έχουν στην εταιρία. Η παραγωγή άμεσα θα αυξηθεί και θα φτάσει εκεί που της αξίζει. Άμεσα θα υπάρξει πληθώρα προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ και θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης και επισκευών υπαρχουσών ζημιών για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εργοστασίου”.
 
Παράλληλα φαίνεται ότι στα σχέδια του επενδυτή μετά και την ολοκλήρωση της φάσης όπου οι τράπεζες έχουν τον πρώτο ρόλο στη διοίκηση είναι να περάσει σε μια ομάδα management που θα αξιοποιεί τη "συσσωρευμένη" εμπειρία αλλά δε θα έχει καμία σχέση με τις παθογένειες του χτες.

Σε κάθε περίπτωση, ο δρόμος για την επίτευξη βιώσιμης λειτουργίας για την εταιρεία είναι ακόμα μακρύς και υπό το πρίσμα αυτό δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει με βεβαιότητα ενδεχόμενες νέες ανατροπές στην εξέλιξη του εγχειρήματος διάσωσης. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η «συνέχεια» στο σίριαλ της Creta Farms θα παιχτεί από τη νέα χρονιά.

Σημειώνεται ότι μετά την αναβολή της περασμένης Δευτέρας, η τριμελής προσωρινή διοίκηση της Creta Farms συγκάλεσε εκ νέου έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων, με αποκλειστικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Η γενική συνέλευση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της εταιρείας στην Κρήτη.

Η συγκεκριμένη γσ είναι κρίσιμη καθώς όπως έχουμε επισημάνει, οι καθυστερήσεις επιβαρύνουν ιδιαίτερα την προσπάθεια επαναφοράς της αλλαντοβιομηχανίας σε βιώσιμη τροχιά, παίζοντας παράλληλα και με την υπομονή του ενδιαφερόμενου προτιμητέου από τις τράπεζες επενδυτή.

Το χρηματιστηριακό μέλλον

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον έχει και το τι μέλλει γενέσθαι χρηματιστηριακά με τη μετοχή, που έχει περιέλθει σε αναστολή διαπραγμάτευσης από τον περασμένο Μάιο. Μάλιστα στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς αναφέρουν ότι εις εκ των αδελφών, που είχαν την εταιρία και πλέον έχουν δει τις μετοχές τους να δεσμεύονται από τις τράπεζες,   ο Τακης Δομαζάκης, είχε "μαζέψει" σημαντικό ποσοστό από τις μετοχές που ήταν σε ελεύθερη διαπραγμάτευση (free float) στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Συνολικά το 84% περίπου των μετοχών ανήκαν στην οικογένεια Δομαζάκη και πλέον έχουν δεσμευτεί από τις τράπεζες και το υπόλοιπο ήταν σε διαπραγμάτευση.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:37 - 28 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.