ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Φλερτ" με εξωτερικό το Κτήμα Λαζαρίδη

13:31 - 21 Ιουν 2007 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Σε συζητήσεις με παράγοντες του εξωτερικού βρίσκεται σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες το εμπορικό επιτελείο της εισηγμένης Κτήμα Λαζαρίδη προκειμένου να ενισχυθούν οι εξαγωγές της τελευταίας, που ήδη διοχετεύονται σε 16 κράτη, αντιπροσωπεύοντας έτσι το 20% του τζίρου που πραγματοποιείται συνολικά. Υπογραμμίζεται ότι σήμερα η ετήσια παραγωγή της εταιρείας ανέρχεται στο 1 εκατ. φιάλες κρασιού, ενώ διαθέτει στην αγορά και 250.000 αποστάγματα καθώς και δύο ετικέτες ξύδι, οι οποίες λανσαρίστηκαν μάλιστα στα τέλη του 2006.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι η φετινή χρονιά θα κινηθεί σε καλύτερα επίπεδα από τα περυσινά συμβάλλοντας σε αυτό και η πλήρη λειτουργία του νέου κτήματος "Οινότρια Γη" στο Καπανδρίτι, η δημιουργία του οποίου κόστισε περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Στέλεχος της εταιρείας επεσήμανε ότι πηγαίνει καλά και το συνεδριακό κομμάτι του κτήματος, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους θα ενισχυθεί και η παρουσία της εταιρείας στα βιολογικά κρασιά, όπου πρόκειται να προστεθούν δύο νέες ετικέτες (σοδείας 2005) που θα διατεθούν κατά βάση μέσα από κάβες .

Ολοκληρώνοντας υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο τρίμηνο ο τζίρος της εισηγμένης διαμορφώθηκε στα 2,22 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 21,1% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 262 χιλ. ευρώ μειωμένα κατά 40,4%.

Δ. Καραγιαννοπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.