ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Creta Farms:Αύριο η ΕΓΣ για την υπαγωγή στο άρθρο 106

11:55 - 13 Ιαν 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Creta Farms:Αύριο η ΕΓΣ για την υπαγωγή στο άρθρο 106
Αύριο, Τρίτη 14 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Creta Farms με κεντρικό θέμα συζήτησης την υπόθεση της πτωχευτικής διαδικασίας με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β ή δ.

Τα προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας είναι πολλά, με αποτέλεσμα πολλά προϊόντα να μην εμφανίζονται στα supermarkets. Παράλληλα, καθυστερεί και η επιλογή επενδυτή για την εταιρεία με βασικό ενδιαφερόμενο τον Δημήτρη Βιντζηλαίο, ο οποίος ηγείται του fund Impala. 

Ο διαφαινόμενος προτιμητέος επενδυτής μετά από σειρά επαφών που έχει όλο αυτό το διάστημα με στελέχη της εταιρείας και με τους εργαζομένους τόνισε σε όλους τους τόνους ότι στόχος είναι η εταιρία να κατακτήσει και πάλι τη θέση της στην κορυφή του κλάδου.
 
Επίσης, ανέφερε ότι η παραγωγή θα είναι στην Κρήτη και θα ενισχυθεί το εργοστάσιο εκεί με επενδύσεις ενώ η παραγωγή σταδιακά με κινήσεις προμήθειας πρώτων υλών αλλά και στήριξης της όλης διαδικασίας θα φτάσει στους 600 τόνους, όπως πριν την κρίση, ώστε να ενισχυθεί ο κύκλος εργασιών της εταιρείας και η παρουσία της στην αγορά. 
 
Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες απέκτησαν τα δικαιώματα ψήφου που κατείχαν οι αδερφοί Δομαζάκη ύστερα από σχετικές συμβάσεις που υπεγράφησαν το φθινόπωρο χάριν διευκόλυνσης της διαδικασίας εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

Επιπλέον, απέκτησαν και τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στο 19% των μετοχών, το οποίο ήταν ενεχυριασμένο πριν από την εκδήλωση της κρίσης στην εταιρεία, στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης χρεών της Creta Farms που είχαν συνάψει με τους αδερφούς Δομαζάκη τον Μάρτιο του 2018.

Διευρευνάται η εξεύρεση των πόρων για την αποπληρωμή και παράδοση των πορισμάτων ελέγχου

Με ανακοίνωσή της, η Creta Farms ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης, με την οποία ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ειδικός έλεγχος, που διενεργείται από την Deloitte Business Solutions AE αναφορικά με την Εταιρεία και λοιπές εταιρείες του ομίλου, καθώς και σε συνέχεια σχετικής συνάντησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι Τράπεζες και η Εταιρεία έχουν λάβει αναμορφωμένη οικονομική προσφορά από την ως άνω εταιρεία για το ύψος της αμοιβής της και διερευνάται η εξεύρεση των απαραίτητων πόρων, ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή και η παράδοση των πορισμάτων του ελέγχου.







 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:09 - 13 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.