ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πίεση του υπ. Ανάπτυξης για γρήγορες διαδικασίες στην Creta Farms

12:49 - 16 Ιαν 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Πίεση του υπ. Ανάπτυξης για γρήγορες διαδικασίες στην Creta Farms
Σε τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει η διαδικασία διάσωσης της η Creta Farms. Το θέμα, σύμφωνα με όσα είπε στο Reporter.gr υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή, «έχει κλείσει» και αυτό, όπως αναφέρεται, «πιστοποιείται» με την οριστικοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στον υποψήφιο νέο επενδυτή και τις πιστώτριες τράπεζες.

Μάλιστα στην άρση των όποιων δυσκολιών που υπήρχαν και συνδεόταν με τη στάση μιας εκ των πιστωτριών συστημικών τραπεζών, φαίνεται να έπαιξε ρόλο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης για να δοθεί λύση και να μπει σε άμεση ρότα η διάσωση της εταιρίας. Άλλωστε η διατήρηση της μονάδας στην Κρήτη και των θέσεων εργασίας ήταν από την αρχή ένα κομβικό θέμα, που μια διαφορετική έκβασή του, θα δημιουργούσε και πολιτικά «απόνερα».

Σημειώνεται ότι ο προτιμητέος επενδυτής η Impala Invest έχει χαρακτηρίσει την επιλογή επένδυσης στην Creta Farms ως  στρατηγικής σημασίας  και έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση της εταιρείας που θα αποτελέσει το διάδοχο σχήμα της Creta Farms, την Impala Hellas.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία συστάθηκε στις 8 Ιανουαρίου με μετοχικό κεφάλαιο 15 εκατ. ευρώ και μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Impala Invest, που ανήκει στον κ. Δημήτρη Βιντζηλαίο.

Όπως αναφέρεται, κεντρικό σημείο αυτήν την ώρα είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών με τις πιστώτριες τράπεζες, αλλά και η στήριξη της προσπάθειας προμήθειας των πρώτων υλών για το εργοστάσιο της Creta Farms. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία σήμερα παράγει 200 τόνους την εβδομάδα, με στόχο την άνοδο της παραγωγής σε 600 τόνους. Να σημειωθεί πως, πριν αρχίσουν τα οικονομικά προβλήματα, η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, παρήγαγε περίπου 400 τόνους την εβδομάδα.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.