ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Impala:Με 15 εκατ. στο νέο σχήμα για την Creta Farms Κύριο

12:59 - 03 Φεβ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Impala:Με 15 εκατ. στο νέο σχήμα για την Creta Farms
Κανονικά εξελίσσεται το σχέδιο της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη της Impala που έχει κριθεί ως προτιμητέος επενδυτής.

Μάλιστα τονίζουν ότι η τεχνική διαδικασία κυλά βήμα – βήμα όπως προβλέπεται (π.χ. επέκταση του factoring στην Creta κτλ) κι αναμένεται άμεσα να ολοκληρωθεί με υπογραφές ανάμεσα στον υποψήφιο επενδυτή Δημήτρη Βιντζηλαίο και τις πιστώτριες τράπεζες. «Όλα είναι έτοιμα» τονίζουν στελέχη που είναι κοντά στον κ. Βιντζηλαίο τονίζοντας ότι με την κατάθεση του αιτήματος εξυγίανσης της εταιρείας στο αρμόδιο δικαστήριο και την ολοκλήρωση όλων αυτών των σταδίων η εταιρία θα μπει σε τροχιά απόλυτης κανονικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη 15 εκατομμύρια έχουν μπει στην Impala Hellas, όπου θα περάσουν οι μετοχές των πιστωτριών τραπεζών με τη λήξη της διαδικασίας. Η εταιρεία  η οποία συστάθηκε στις 8 Ιανουαρίου με το ισόποσο (τα 15 εκ) σε μετοχικό κεφάλαιο και έχει μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Impala Invest που ανήκει στον κ. Βιντζηλαίο.

Μάλιστα, με τη στήριξη του υποψήφιου επενδυτή η εταιρία ανακτά σταδιακά την παραγωγική της δυναμική. Σε σχέση με αναφορές στα ΜΜΕ για «σφήνα» fund στην όλη διαδικασία με πρόθεση κατάθεσης 15 εκατομμυρίων και διενέργειας fast due diligence, τα ίδια στελέχη τονίζουν με νόημα ότι ήδη τα χρήματα για τη διάσωση της Creta Farms έχουν κατατεθεί και οσονούπω η όλη διαδικασία οδηγείται στο τέλος.

Μάλιστα εκφράζουν την εύλογη απορία τους για τη σκοπιμότητα «μιας ετεροχρονισμένης πρόκλησης ενδιαφέροντος για την εταιρία Creta Farms την ώρα που για πολύ καιρό η όλη διαδικασία ήταν ανοικτή σε όλους με δυνατότητα ελέγχου της αξιοπιστίας του κάθε υποψηφίου επενδυτή». Τούτων δοθέντων, όπως αναφέρουν, τα ίδια στελέχη «τέτοια φημολογία το μόνο που εξυπηρετεί είναι όσους δεν επιθυμούν τη διάσωση της κρητικής εταιρίας μέσω ενός παιχνιδιού καθυστερήσεων». Τέλος σημειώνουν εμφατικά ότι η αξιοπιστία της όλης διαδικασίας και η τήρηση των ανοικτών κανόνων είναι θεμέλιος λίθος της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι η Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου αναδείχθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου προτιμητέος επενδυτής για την Creta Farms, στο πλαίσιο διαγωνισμού που διενήργησε η EY για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών, για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Πλέον η όλη διαδικασία είναι στην τελική ευθεία για την επισημοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 18:17 - 03 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.