ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι υπογραφές στην Creta Farms Κύριο

13:00 - 04 Φεβ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι υπογραφές στην Creta Farms
Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της Creta Farms στην Impala Investment του Δημήτρη Βιντζηλαίου, βάσει του προβλεπόμενου σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας.

Όπως έγραψε το Reporter, η τεχνική διαδικασία κυλά, όπως προβλέπεται και άμεσα αναμένονται οι υπογραφές, ενώ έχουν ήδη μπει 15 εκατομμύρια στην Impala Hellas, όπου θα περάσουν οι μετοχές των πιστωτριών τραπεζών με τη λήξη της διαδικασίας. Η εταιρεία η οποία συστάθηκε στις 8 Ιανουαρίου με το ισόποσο (τα 15 εκ) σε μετοχικό κεφάλαιο και έχει μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Impala Invest που ανήκει στον κ. Βιντζηλαίο.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια αναμένεται να κατατεθεί η αίτηση εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα εγκρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το αίτημα της Creta Farms να απαγορευτεί προσωρινά η λήψη μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς και η λήψη ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της.

Η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει ρύθμιση αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας που ξεπερνούν τα 109 εκατ. ευρώ, σε βάθος δεκαετίας και τη μεταβίβαση τμήματος των υποχρεώσεών της προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμία.

Παράλληλα, ο επενδυτής θα επενδύσει συνολικά 20 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ θα τα βάλει ως ενδιάμεση χρηματοδότηση, και τα υπόλοιπα 18 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν την πρώτη διετία μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Η εκταμίευση των 4 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες, η οποία έχει εγκριθεί, θα πραγματοποιηθεί μόλις οριστικοποιηθεί το σχέδιο εξυγίανσης και κατατεθεί η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 β&δ και η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου

 

 
 










Τελευταία τροποποίηση στις 13:12 - 04 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.