ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκλεισε η συμφωνία Τραπεζών- Impala για την Creta Farms

00:44 - 06 Φεβ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Έκλεισε η συμφωνία Τραπεζών- Impala για την Creta Farms
Το σίριαλ της διάσωσης της Creta Farms έχει αίσιο τέλος. Οι υπογραφές των τραπεζών με την Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου έπεσαν το βράδυ της Τετάρτης και η μακρά διαδικασία για την εξυγίανση της εταιρείας τροφίμων μπαίνει στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των τραπεζών, συστημικών και συναιτεριστικών, εταιριών factoring και της Impala υπέγραψαν το τελικό κείμενο. Αυτό θα τεθεί προς έγκριση στην έκτακτη γενική συνέλευση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια αναμένεται να κατατεθεί η αίτηση εξυγίανσης της εταιρείας στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Τέλος  η συμφωνία θα περάσει και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το Reporter είχε γράψει για το κρίσιμο ραντεβού της Τετάρτης και οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η Impala κατέθεσε 15 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τις μετοχές των πιστωτριών τραπεζών με τη λήξη της διαδικασίας. Η εταιρεία  η οποία συστάθηκε στις 8 Ιανουαρίου με το ισόποσο (τα 15 εκ) σε μετοχικό κεφάλαιο και έχει μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Impala Invest ανήκει στον κ. Βιντζηλαίο.

Η συμφωνία

Η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει ρύθμιση αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας που ξεπερνούν τα 109 εκατ. ευρώ, σε βάθος δεκαετίας και τη μεταβίβαση τμήματος των υποχρεώσεών της προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμία.

Παράλληλα, ο επενδυτής θα επενδύσει συνολικά 20 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ θα τα βάλει ως ενδιάμεση χρηματοδότηση, και τα υπόλοιπα 18 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν την πρώτη διετία μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Γιώργος Αλεξάκης
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 01:06 - 06 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.