ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για την εξυγίανση της Creta Farms Κύριο

13:59 - 06 Φεβ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για την εξυγίανση της Creta Farms
Το σίριαλ της διάσωσης της Creta Farms έχει αίσιο τέλος, μετά και τη συμφωνία των τραπεζών με την Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου, που επετεύχθη αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των τραπεζών, συστημικών και συναιτεριστικών, εταιριών factoring και της Impala υπέγραψαν το τελικό κείμενο. Αυτό θα τεθεί προς έγκριση στην έκτακτη γενική συνέλευση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας η οποία, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στις 27 φεβρουαρίου. Στη συνέχεια αναμένεται να κατατεθεί η αίτηση εξυγίανσης της εταιρείας στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Τέλος  η συμφωνία θα περάσει και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Τι περιλαμβάνει, όμως, αυτή η συμφωνία;

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία για την εξυγίανση της εταιρείας περιλαμβάνει:

·         «Κούρεμα» στις οφειλές των 162.943.437,49 ευρώ που έχει η κρητική εταιρία σε επίπεδο περίπου 60%

·         Οι υπόλοιπες οφειλές που δε θα μεταβιβαστούν στη νέα εταιρία θα καλυφθούν από ρευστοποίηση των στοιχείων που δε μεταβιβαστούν .

·         Στις τράπεζες η Impala θα αποπληρώσει με βάση ένα σχέδιο που βασίζεται στο ύψος των χρεών ανά τράπεζα. Προβλέπονται δε 40 τριμηνιαίες χρεολυτικές δόσεις

·         Η Impala Hellas θα αποπληρώσει στο ακέραιο στους παραγωγούς/κτηνοτρόφους τις οφειλές ύψους 41.188,85 ευρώ,

·         Προβλέπονται επίσης «κουρέματα» και 180 τριμηνιαίες δόσεις και τα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία.

·         Η Impala τέλος θα επενδύσει το ποσό των 20 εκατ. ευρώ ενώ ήδη έχει καταβάλει 15 εκ. στη νέα διάδοχο εταιρία Impala Hellas

Το Reporter είχε γράψει για το κρίσιμο ραντεβού της Τετάρτης και οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η Impala κατέθεσε 15 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει τις μετοχές των πιστωτριών τραπεζών με τη λήξη της διαδικασίας. Η εταιρεία  η οποία συστάθηκε στις 8 Ιανουαρίου με το ισόποσο (τα 15 εκ) σε μετοχικό κεφάλαιο και έχει μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Impala Invest ανήκει στον κ. Βιντζηλαίο.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 17:07 - 06 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.