ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνικά Γαλακτοκομεία: Βήμα βήμα στη μετεξέλιξη σε «ολιστική εταιρία» ροφημάτων

12:26 - 12 Φεβ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ελληνικά Γαλακτοκομεία: Βήμα βήμα στη μετεξέλιξη σε «ολιστική εταιρία» ροφημάτων
Σειρά κινήσεων κάνει το τελευταίο διάστημα η εταιρεία Ελληνικά Γαλακτοκομεία (σ.σ. Όλυμπος) της οικογένειας Σαράντη ώστε ακολουθώντας την τάση των «πολυεθνικών μεγάλων του κλάδου των ροφημάτων να μετεξελιχτεί σε μια εταιρία με μια πλούσια γκάμα προϊόντων».

Έτσι την Τρίτη ανακοίνωσε ότι υπέβαλε πρόταση εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της εταιρείας "ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε", της ιστορικής επωνυμίας των αναψυκτικών της Θεσσαλίας. Η εταιρεία Κλιάφα εμφάνισε το 2018 πωλήσεις 1,31 εκατ. ευρώ από 1,38 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά, έτσι εισέρχεται και στην αγορά των αναψυκτικών καθώς ήδη διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της χυμούς αλλά και φυτικά προϊόντα όπως ρόφημα αμυγδάλου, επιδόρπια και ρόφημα φιστικιού. Φυσικά, η «ναυαρχίδα» της είναι τα γαλακτοκομικά που, όμως, όπως φαίνεται, αποκτούν «συνοδοιπόρους» στην πορεία της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Σαράντη το 2005 μπήκε στους χυμούς, το 2016 στο τσάι, ενώ το καλοκαίρι του 2019 έβγαλε στην αγορά το τσάι στο μπουκάλι. Επίσης, το 50% των χυμών που παράγει η εταιρία εξάγονται, γεγονός που δίνει μια αφετηρία για τη νέα είσοδο στα αναψυκτικά, ένα είδος βέβαια που δύσκολα βγαίνει εκτός συνόρων.

Το ενδιαφέρον, όμως, της εταιρίας της οικογένειας Σαράντης εκτείνεται και σε άλλο κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών και δη του ανθρακούχου νερού.  Έτσι, έγινε γνωστό ότι ενδιαφέρεται και για την εταιρεία Δουμπιά που σήμερα ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Μαλαματίνας. Βέβαια, μεταξύ των διεκδικητών που φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι και ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και ο όμιλος Δαυίδ της 3Ε.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» έφτασαν το 2018 τα 342 εκατ. ευρώ το 2018 έναντι 308,7 εκατ. ευρώ το 2017. Πληροφορίες κάνουν λόγο για άνοδο πωλήσεων με έμφαση στις εξαγωγές το 2019.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.