ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αυριανή κρίσιμη συνέλευση της Creta Farms

13:05 - 13 Φεβ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Η αυριανή κρίσιμη συνέλευση της Creta Farms
Η κατάθεση της αίτησης επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης της Creta Farms στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου τέλος του μήνα θα απασχολήσει την αυριανή έκτακτη συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Την ίδια ώρα, αναζητούνται οικονομικοί πόροι για την αποπληρωμή των πορισμάτων ελέγχου της Deloitte.

Μετά το αίσιο τέλος στο σίριαλ της διάσωσης της Creta Farms με το κλείσιμο της συμφωνίας των τραπεζών με την Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου το βράδυ της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη διαδικασία έγκρισης του σχεδίου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Η κατάθεση της αίτησης για επικύρωση του πλάνου εξυγίανσης της Creta Farms θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η εταιρεία, αναφέροντας ότι «Η αίτηση επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας πρόκειται να κατατεθεί ενώπιον του αρμοδίου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου το αργότερο μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα, οπότε και εκπνέει η δυνάμει της υπ’ αριθμ. 12/2020 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου προστασία της εταιρείας έναντι των πιστωτών της».

Η διαδικασία για την εξυγίανση της εταιρείας τροφίμων αναμένεται να είναι μακρά. Μετά το Πρωτοδικείο, επόμενος «σταθμός» θα είναι η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης πόρων, προκειμένου να λάβει στα «χέρια» της το πόρισμα της Deloitte Business Solutions. Όπως σημειώνει η Creta Farms «βρίσκεται στη διαδικασία ανεύρεσης των αναγκαίων οικονομικών πόρων, ώστε να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή και η παράδοση των πορισμάτων του ελέγχου».

Η επόμενη επίσημη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων έχει οριστεί για την 27η Φεβρουαρίου στα γραφεία της εταιρείας και η θεματολογία της εστιάζει, όπως είναι αναμενόμενο, στην έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης, όπως και των ειδικότερων όρων και επιμέρους συμφωνιών του σχεδίου.

Χαρά Κάνδηλα

Διαβάστε επίσης:

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για την εξυγίανση της Creta Farms

Τελευταία τροποποίηση στις 13:17 - 13 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.