ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων εξαγωγέων στην Διεθνή Έκθεση FRUITLOGISTICA στην Γερμανία

19:38 - 17 Φεβ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων εξαγωγέων στην Διεθνή Έκθεση FRUITLOGISTICA στην Γερμανία
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσημη εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση FRUITLOGISTICA, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Η ελληνική συμμετοχή έδωσε δυναμικό παρόν με 78 Έλληνες εκθέτες (τυποποιητές, έμποροι και παραγωγοί φρέσκων φρούτων και λαχανικών, εταιρείες μηχανολογικού εξοπλισμού κ.α.), οι οποίοι επεδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους. Στο Εθνικό Περίπτερο που οργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), φιλοξενήθηκαν 22 εκθέτες, οι μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου, σύμβουλοι της «WIN» με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «European Fruits», καθώς και ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ).

Ο μεγάλος αριθμός των ελληνικών συμμετοχών συνδέεται, μεταξύ άλλων, τόσο με τη θετική πορεία των ελληνικών εξαγωγών, όσο και με την εντατικοποίηση των προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και να διεισδύσουν σε δυναμικές αγορές του εξωτερικού.

Την ελληνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Υφυπουργός Οικονομικών, ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, ο κ. Χρήστος Κρομμύδας Πρόεδρος του ΟΚΑΑ, ο κ. Απόστολος Αποστολάκος, Διευθύνων Σύμβουλος του OKAA και ο κ. Χαράλαμπος Κουναλάκης, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.

Η σημασία της Έκθεσης για τον κλάδο επιβεβαιώθηκε και φέτος αφενός από την ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού οι επισκέπτες ανήλθαν σε 72.000 προερχόμενοι από 130 χώρες, και αφετέρου από το ενδιαφέρον των εταιρειών να συμμετάσχουν ως εκθέτες, καθώς είχαν παρουσία συνολικά 3.300 εκθέτες από 93 χώρες.

Οι Έλληνες εκθέτες στο σύνολό τους εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους από τη συμμετοχή τους και ανανεώνουν το ραντεβού τους με την Fruitlogistica στo Βερολίνο το 2021.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.