ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσικνοπέμπτη: Το ποδόσφαιρο ευνοεί...τα σουβλατζίδικα-Οι τιμές στα κρεοπωλεία

09:13 - 20 Φεβ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Τσικνοπέμπτη: Το ποδόσφαιρο ευνοεί...τα σουβλατζίδικα-Οι τιμές στα κρεοπωλεία
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), Σταύρος Πέρρος μιλά στο Reporter για την κίνηση της αγοράς ενόψει Τσικνοπέμπτης, αλλά και τις τιμές των κρεάτων.

Υποτονική και συγκρατημένη ήταν η καταναλωτική κίνηση τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Πέρρο. «Οι εποχές εξελίσσονται και ορισμένοι καταναλωτές δεν επιλέγουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία» επισημαίνει. Παράλληλα, αναφέρει και μία ακόμη σημαντική παράμετρο που δε θα βοηθήσει την κατάσταση. Όπως εξηγεί, σήμερα είναι προγραμματισμένος και ο ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός αγώνας του Ολυμπιακού και η πλειονότητα αναμένεται να παραγγείλει αντί να μαγειρέψει. Έτσι, συμπεραίνει «θα δουλέψουν περισσότερο τα σουβλατζίδικα». Ωστόσο, ο ίδιος καλεί το καταναλωτικό κοινό να εμπιστευτεί τα παραδοσιακά κρεοπωλεία στις περιοχές τους, καθώς προσφέρουν ποιοτικά κρέατα σε καλές τιμές.

Πάντως, πολλοί καταναλωτές εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν σε αγορές, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ενώ καθοριστικός παράγοντας είναι και ο καιρός, διότι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για επιδείνωσή του, θα μπει «φρένο» στις υπαίθριες ψησταριές.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τις τιμές των κρεάτων, ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ τονίζει ότι αυτές καθορίζονται από την τιμή και την κατηγορία τους. Η τιμή του αρνιού θα κυμανθεί από 10 έως 10,5 ευρώ το κιλό με το αρνάκι γάλακτος να είναι λίγο πιο «τσιμπημένο». Παράλληλα, αυξημένη θα είναι η τιμή του χοιρινού, λόγω και της αφρικανικής πανώλης, όπως υπογραμμίζει. Αναλυτικότερα για τις μπριζόλες, η τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 4-5,5 ευρώ. Το κοτόπουλο ξεκινά από 3,5 ευρώ το κιλό και τα λουκάνικα, τέλος, θα κυμανθούν στα 6-7 ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή πραγματοποίησαν «εφόδους» σε κρεαταγορές το προηγούμενο διάστημα. Από τους ελέγχους στην κεντρική κρεταγορά του Ρέντη, διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 3.000 ευρώ.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 09:21 - 20 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.