ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το κλείσιμο της ταβέρνας έφερε αναστολή εργασιών στη Μαλαματίνα

08:26 - 31 Μαρ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Το κλείσιμο της ταβέρνας έφερε αναστολή εργασιών στη Μαλαματίνα
Το σφράγισμα της εστίασης, αλλά κι ο περιορισμός των εξαγωγών λόγω των συνθηκών αρχίζει να έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την αλυσίδα αξίας. Ήδη όπως άλλωστε καταγράφεται και επισήμως με την ένταξη στην «περίμετρο προστασίας» των ΚΑΔ πολλών βιομηχανιών και διανομέων κρασιών, ποτών και τροφίμων η πτώση του τζίρου φτάνει και το 90%.

Στο φόντο αυτό η παραδοσιακή οινοποιία Μαλαματίνα προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αναστολή της λειτουργίας της. Μπορεί η οινοποίηση να είναι πάντα εποχιακή διαδικασία και το «φόρτε» της απασχόλησης να είναι μετά τον τρύγο (Αύγουστος - Σεπτέμβριος), ωστόσο λόγω του μεγέθους της η εταιρία έχει σταθερά 87 άτομα προσωπικό σε όλη τη διαδικασία παραγωγής, διανομής κτλ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ¾ του προσωπικού θα ενταχθούν στο μέτρο της αναστολής σύμβασης μέχρι να περάσει η μπόρα.

Βέβαια ο προβληματισμός παραμένει για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα κι αν η εστίαση θα ανακάμψει και πάλι. Σημειώνεται ότι η Μαλαματίνα, με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της, είχε το 2016 πωλήσεις 17,18 εκατ. ευρώ, από 18,96 εκατ. ευρώ το 2015, EBITDA 2,97 εκατ. ευρώ, έναντι 2,38 εκατ. ευρώ ενώ οι καθαρές ζημιές είχαν διαμορφωθεί τότε στα 0,68 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,53 εκατ. ευρώ τo 2015.

Επίσης, η εταιρία είναι σε φάση αναδιάρθρωσης δανεισμού στο πλαίσιο του οποίου είχε προταθεί η πώληση της θυγατρικής της εταιρείας Δουμπιά. Για την εταιρία ανθρακούχου νερού Δουμπιά είχε αναδειχθεί ως προτιμητέος επενδυτής η οικογένεια Σαράντη που ελέγχει τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία (σ.σ. Όλυμπος, Τυράς).

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 08:25 - 31 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.