ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Terra Creta: Νέα όπλα στη φαρέτρα για στήριξη των εξαγωγών

10:16 - 10 Απρ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Νέα σημαντικά όπλα για την στήριξη της στρατηγικής εξαγωγών, που έχει, απέκτησε η κρητική εταιρεία παραγωγής, εξαγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου Terra Creta, με έδρα το Κολυμπάρι στα Χανιά.

Η εταιρία, που προωθεί το 94% της παραγωγής της σε 45 χώρες στο εξωτερικό, στο διεθνή διαγωνισμό για την ποιότητα του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου, Evooleum Awards 2020, απέσπασε τρείς πολύ σημαντικές διακρίσεις.

• Για το Terra Creta Gran Cru, βραβείο καλύτερου ελαιόλαδου από την Ελλάδα και το καλύτερο ελαιόλαδο κορωνέικης ποικιλίας του διαγωνισμού, και

• Για το Terra Creta ΠΟΠ Κολυμβάρι Xανίων Κρήτης, βραβείο καλύτερου ελληνικού ελαιολάδου ΠΟΠ του διαγωνισμού. 

Επίσης, η Terra Creta κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη βαθμολογία για να ενταχθεί στον έντυπο κατάλογο του διαγωνισμού Evooleum top 100 με τα 100 καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου, ως η μοναδική ελληνική εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διεθνής διαγωνισμός Evooleum, με έδρα στην Ισπανία, αξιολογεί τα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στον κόσμο. Η ταξινόμηση των 100 καλύτερων ελαίων κάθε συγκομιδής, γίνεται σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια γευσιγνωσίας και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους καταναλωτές, τους εμπόρους, τους διανομείς και τους επιχειρηματίες της εστίασης, ώστε  να γνωρίσουν καλύτερα και να επιλέξουν ελεύθερα τους πιο ποιοτικούς χυμούς ελιάς.

Η Terra Creta έχει την έδρα της μέσα στον με βάση τον ελαιώνα του Κολυμβαρίου Χανίων έχει καταφέρει να εξάγει το ελαιόλαδο της σε περισσότερες από 45 χώρες ανά τον κόσμο έχοντας αποσπάσει περισσότερες από 75 διακρίσεις σε  διεθνείς διαγωνισμούς.

Όπως αναφέρει η διοίκησή της «προσεγγίζει το προϊόν ολιστικά, συνεργαζόμενη με ομάδες παραγωγών υπό την παρακολούθηση γεωπόνων, ενώ παράλληλα λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο ελαιουργείο και μονάδα τυποποίησης. Η φιλοσοφία της βασίζεται στην προσφορά στους καταναλωτές προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας που παράγονται με βιώσιμες πρακτικές». Έχει, δε, αναλάβει πρωτοβουλίες στον τομέα της βιώσιμης ελαιοκαλλιέργειας και καινοτομεί με προϊόντα όπως το ελαιόλαδο σε spray και η ιχνηλασιμότητα των προϊόντων ελαιόλαδου.

Αναφορικά με τα οικονομικά της μεγέθη κατά τη διάρκεια του 2019, ο κύκλος εργασιών της Terra Creta αναμένεται να κινηθεί γύρω στα 18 εκατομμύρια. Σε σχέση με το 2018 καταγράφεται πτώση (ήταν περίπου 22 εκατ.) λόγω της μειωμένης τιμής του λαδιού που μεταφέρεται και στο ράφι. Βέβαια, όπως αναφέρθηκε, η κερδοφορία ανεβαίνει. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία έχει ως πιο δημοφιλή κωδικό της το ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβάρι, διαθέτοντας ποσότητες της τάξεως των 800 τόνων ετησίως, ενώ ανοδικά κινούνται και οι πωλήσεις του ελαιολάδου βιολογικής καλλιέργειας.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.