ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλείψεις στα κρεοπωλεία μία... ανάσα από το Πάσχα

12:59 - 15 Απρ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ελλείψεις στα κρεοπωλεία μία... ανάσα από το Πάσχα
Πρόβλημα επάρκειας αντιμετωπίζουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της Αττικής, καθώς καθυστερούν οι αφίξεις κρεάτων από την επαρχία.

Όπως εξηγεί στο Reporter ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), Σταύρος Πέρρος η κίνηση στα κρεοπωλεία είναι ενισχυμένη ενόψει Πάσχα και οι καταναλωτές έκαναν φέτος από νωρίς τις παραγγελίες τους, κατόπιν παροτρύνσεων των κρεοπωλών.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά, καθώς δεν έρχονται κρέατα από την επαρχία. Τα σφαγεία υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, κι ενώ οι κτηνοτρόφοι είχαν αυξημένη παραγωγή, αυτή δε φαίνεται να αξιοποιείται στο έπακρο. Τη Μεγάλη Πέμπτη φτάνουν οι τελευταίες ποσότητες και ελπίζουμε να υπάρξει λύση για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές». 

Σύμφωνα με τον κ. Πέρρο, οι τιμές στο αρνί διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στα 8,90 ευρώ το κιλό. Περίπου ένα ευρώ πιο πάνω κυμαίνονται οι τιμές στο κατσίκι.

Σημειώνεται ότι η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε πτώση 70% στον τζίρο των κρεοπωλείων και οι ιδιαίτερες συνθήκες στην αγορά ώθησαν πολλούς επαγγελματίες στην υπηρεσία του delivery. 

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 16:55 - 15 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.