ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρομέδα: Το λιανεμπόριο περιορίζει τις απώλειες από τη HORECA

16:59 - 14 Μαϊ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Ανδρομέδα: Το λιανεμπόριο περιορίζει τις απώλειες από τη HORECA
Σε διαδικασία ενοποίησης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλους του έτους βρίσκονται οι ελληνικές εταιρείες Σελόντα και Νηρεύς.

Η ενοποίηση θα γίνει σταδιακά μέχρι τον Δεκέμβριο. Αυτό ανέφερε ο Alex Myers, διευθύνων σύμβουλος του Group Ανδρομέδα, σήμερα νωρίτερα σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου. Σημειώνεται ότι η απόσυρση των εταιρειών από το Χρηματιστήριο Αθηνών θα γίνει μέσα στον Ιούνιο. Σημειώνεται πως το νέο σχήμα που θα προκύψει θα έχει έδρα την Ελλάδα.

Σε σχέση με την κατάσταση της αγοράς είπε ότι υπάρχει δυσκολία «αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε»,

Ο κ. Myers, υποστήριξε ότι ο όμιλος έχει καταφέρει να περιορίσει τις απώλειες, στο 20%, από 40% που ήταν τις πρώτες ημέρες της πανδημίας και των lockdowns, και αυτό γιατί όπως είπε έχει καταφέρει να διεισδύσει ακόμη περισσότερο στο κανάλι του λιανεμπορίου τροφίμων και να καλύψει τις απώλειες που καταγράφονται στην αγορά του HORECA που παραδοσιακά απορροφούσε το 50% της παραγωγής.

«Δεν μπορούμε να δούμε μακροπρόθεσμα και πως θα πάει η κατάσταση μελλοντικά. Συνεχίζουμε με το business plan μας. Βλέπουμε ως κακή παρένθεση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας» σημείωσε

Για την τριπλή συγχώνευση, είπε ότι «η νέα εταιρεία αρχίζει με οικονομικά προβλήματα τα οποία πρέπει να λύσουμε για να φθάσουμε στο όραμά μας». «Αν μπορέσουμε να νικήσουμε εμείς θα νικήσει όλος ο κλάδος. Θέλουμε να σώσουμε και την εταιρεία και τον κλάδο. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Και θα νικήσουμε», σημείωσε.

Για τα προβλήματα με τα απούλητα ψάρια που παραμένουν στους κλωβούς, λόγω της μείωσης των πωλήσεων, για την αύξηση του κόστους παραγωγής και τον κίνδυνο να χαθεί η παραγωγική περίοδος το 2022, πρόβλημα που αντιμετωπίζει σύσσωμος ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας, ο κ. Τουρολιάς στέλεχος της Ανδρομέδα και γενικός διευθυντής του ΕΛΟΠΥ, ανέφερε πως εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει λύση από τις Βρυξέλλες και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.  

Γιώργος Αλεξακης 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:51 - 14 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.