ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το success story των ελληνικών αποσταγμάτων στη Γερμανία

08:32 - 26 Μαϊ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Το success story των ελληνικών αποσταγμάτων στη Γερμανία
Ενισχυμένος κατά 4,3% ήταν ο όγκος εξαγωγών των ελληνικών αποσταγμάτων για το 2019, ενώ κύριος προορισμός αναδείχτηκε η Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

Πιο αναλυτικά, μέσα από τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας φαίνεται ότι η Ευρώπη αποτελεί τον κύριο δέκτη των εξαγόμενων αποσταγμάτων καθώς απορροφά το 80% της συνολικής ποσότητας. Όσον αφορά τις τρίτες χώρες, παρατηρείται κι εκεί αύξηση στις ελληνικές εξαγωγές αποσταγμάτων σε όγκο κατά 7,04%.

saeee

Η Γερμανία παραμένει ο σημαντικότερος προορισμός των ελληνικών αποσταγμάτων (με ποσοστό 53% της αξίας εξαγωγών ΕΕ ή 30,5 εκατ. ευρώ & 61% της ποσότητας ή 16,6 εκατ. Kg ), με τις Βουλγαρία (8,4% της αξίας), Τσεχία (7,4% της αξίας) Ολλανδία και Γαλλία να ακολουθούν.

ssseaop

Κυριότερο εξαγόμενο προϊόν της ελληνικής ποτοποιίας, αποτελεί το ούζο, καθώς, για το 2019, καταλαμβάνει, το 68% (σε όγκο) του συνόλου των εξαγωγών ελληνικών αποσταγμάτων. Το ούζο, λόγω της υψηλής ποιότητάς του, φαίνεται να έχει καθιερωθεί ακόμα και σε μεγάλες χώρες του εξωτερικού, όπως η Γερμανία και μπορεί να ανταγωνίζεται επάξια αλκοολούχα, που προέρχονται από χώρες με παράδοση στις εξαγωγές τοπικών αλκοολούχων όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και άλλες.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι μέσα από τα αποτελέσματα τις έρευνας αποκαλύπτεται και η συμβολή του κλάδου αλκοολούχων στα φορολογικά έσοδα. Πιο αναλυτικά, τα έσοδα από τον ΕΦΚ στα αλκοολούχα ποτά διαμορφώθηκαν, το 2019, σε 291 εκ. ευρώ, σε αντίθεση με τα ανταγωνιστικά προϊόντα (μπύρα, κρασί) που τα έσοδα από τον ΕΦΚ κυμάνθηκαν σε χαμηλότερες τιμές.

seaop

Τελευταία τροποποίηση στις 08:46 - 26 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.