ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CHIPITA: Η ελληνική εταιρεία με σταθερά θεμέλια και διεθνή παρουσία Κύριο

12:02 - 30 Ιουλ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
CHIPITA: Η ελληνική εταιρεία με σταθερά θεμέλια και διεθνή παρουσία
Η καρδιά της CHIPITA ξεκίνησε να χτυπά το 1973 κι από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα, καθώς δραστηριοποιείται σε 56 χώρες, διαθέτει 14 μονάδες παραγωγής και ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε όλο τον κόσμο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Μagazine Ιουλίου.

Η ανάπτυξη της CHIPITA όλα αυτά τα χρόνια βασίστηκε σε σταθερά θεμέλια, στις αξίες της. Αξίες που αποδεικνύουν το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται αλλά και το περιβάλλον. Σε κάθε επιχειρηματική κίνηση, οι αξίες αυτές αποτελούν τον πυρήνα των αποφάσεων της CHIPITA και καθορίζουν τις δραστηριότητές της. Η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, αποτελεί τη βάση λειτουργίας της CHIPITA. Σημαντικοί πόροι, χρόνος και προσπάθεια επενδύονται για τη συνεχή βελτίωση των διατροφικών χαρακτηριστικών με σκοπό τα προϊόντα να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες συνήθειες των καταναλωτών. Απόδειξη αυτής της αδιάκοπης προσπάθειας αποτελεί το γεγονός ότι από το 2014 η εταιρία διαθέτει κρουασάν χωρίς συντηρητικά, από το 2014 τα Bake Rolls δεν περιέχουν ενισχυτικά γεύσης, από το 2018 έχει τεθεί στόχος για τη μείωση των λιπαρών και κεκορεσμένων λιπαρών στα προϊόντα της.

Η πορεία και οι επιτυχίες της CHIPITA συνδέονται απόλυτα με τους πρωταγωνιστές της εταιρείας, τους εργαζόμενους. Διαθέτει περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους στα γραφεία και τις παραγωγικές της μονάδες, σε ένα απολύτως ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, το οποίο πληροί τους υψηλούς κανόνες υγιεινής. Οι εργαζόμενοι αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο, το κύτταρο της ίδιας της εταιρίας, γι’ αυτό και η CHIPITA τους στηρίζει κάθε χρόνο προσφέροντας συνεχή εκπαίδευση και ευκαιρίες ανάπτυξης.

Με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, η CHIPITA διατηρεί τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε Ελλάδα και εξωτερικό, σεβόμενη το περιβάλλον. Εφαρμόζει μία βιώσιμη και υπεύθυνη περιβαλλοντική πολιτική. Επενδύει συστηματικά στην έρευνα και την τεχνολογία επιδιώκοντας διαχρονικά, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εργοστασίων της, τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τη μείωση κατανάλωσης του νερού, καθώς και την ανακύκλωση χαρτιού, προστατεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο χιλιάδες δένδρα από την υλοτομία.

Ο σεβασμός με τον οποίο λειτουργεί η εταιρεία αποτυπώνεται και στις κοινωνικές δράσεις της. Με δέσμευση να δημιουργεί αξία μέσα από τη δραστηριότητά της, η CHIPITA, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, έθεσε την ευημερία της κοινωνίας στην κορυφή της φιλοσοφία της. Μέσα από μία σειρά δράσεων δημιουργεί ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα σε διαφορετικούς τομείς, θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και ειδικότερα τους νέους. Μεταξύ των τομέων που ευαισθητοποιείται είναι: οι χορηγίες στον αθλητισμό, όπως αυτή της Euroleague στο μπάσκετ, ο πολιτισμός, η στήριξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, όπως για παράδειγμα το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ιωαννίνων, το επιστημονικό έργο με χορηγίες στην εκπαίδευση και τα συνέδρια, υποτροφίες σε φοιτητές από συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια και οι επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων στις εγκαταστάσεις της.

Με κοινωνική ευαισθησία και ακεραιότητα, η CHIPITA απαντά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η χώρα. Θέλοντας να στηρίξει το σύστημα υγείας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης της τελευταίας περιόδου, προχώρησε σε μία σημαντική προσφορά ύψους 500.000€ σε ιατρικό εξοπλισμό για την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και του ΕΚΑΒ. Στο πλαίσιο της ίδιας ενέργειας, συνεργάστηκε με άλλες εταιρείες και ιδρύματα και συνέβαλε στον κοινό σκοπό με την αγορά 50.000 προστατευτικών μασκών μιας χρήσης από την Κίνα, για τις ανάγκες του Ε.Σ.Υ.

Η CHIPITA θα συνεχίσει την πορεία της με τη ίδια δύναμη και ένταση. Με τόλμη θα ονειρεύεται και θα δημιουργεί, πάντα με σεβασμό και ενσυναίσθηση, υλοποιώντας με συνέπεια το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και ανοίγοντας τις πόρτες σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για όλους.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:36 - 30 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.