ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά τις 10 Σεπτεμβρίου θα γνωστοποιηθεί ο ιδιοκτήτης της «Μαλαματίνα» Κύριο

14:00 - 25 Αυγ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Μετά τις 10 Σεπτεμβρίου θα γνωστοποιηθεί ο ιδιοκτήτης της «Μαλαματίνα»
Μετά τις 10 Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί ο νέος ιδιοκτήτης της ιστορικής οινοποιίας Μαλαματίνα.

Με τίμημα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 15 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση της εταιρείας, μετά το κούρεμα δανείων που φέρεται να έχουν συμφωνήσει οι τράπεζες, της τάξεως του 70%.

Οι πληροφορίες του Reporter αναφέρουν ότι φαβορί για την απόκτηση της ιστορικής οινοποιίας είναι η Mantis Group και η εταιρεία OSC - Στεφάνου, που εμφιαλώνει το γνωστό μπράντι «Metaxa». Παράλληλα, προσφορές έχουν καταθέσει η Symposium Cellars, η οποία παράγει και εμφιαλώνει κρασιά κυρίως για την αγορά των ΗΠΑ και η CAVINO, που παράγει και εμφιαλώνει κρασιά και ούζο.

Ο νέος ιδιοκτήτης αναμένεται να αναλάβει την εξόφληση τραπεζικού χρέους, ύψους 9 εκατ. ευρώ, σε βάθος δεκαετίας από τα συνολικά 35 εκατ. ευρώ, αλλά και θα χρηματοδοτήσει την εταιρεία με κεφάλαια ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για να μη χαθεί η φετινή παραγωγή του τρύγου.

Η οινοποιία Μαλαματίνα εξακολουθεί να ελέγχει το 41% στην κατηγορία της ρετσίνας, ενώ οι εξαγωγές αποτελούν το 16% των πωλήσεών της. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι πωλήσεις του 2019 υποχώρησαν στα 13 εκατ. ευρώ από 29 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει το 2007.

Η «Μαλαματίνα» διαθέτει 3 ιδιωτικά οινοποιεία στην Ελλάδα, μια εγκατάσταση εμφιάλωσης και μια εγκατάσταση αποθήκευσης. Το εργοστάσιο εμφιάλωσης έχει χωρητικότητα εμφιάλωσης έως και 35.000 μπουκάλια την ώρα και χωρητικότητα αποθήκευσης 1.550 τόνων σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Επιπλέον, τα τρία οινοποιεία μπορούν να επεξεργαστούν έως και 1.900 τόνους σταφυλιών σε καθημερινή βάση (η εταιρεία χρησιμοποιεί σήμερα λιγότερο από το 50% της συνολικής της χωρητικότητας) και αποθηκεύει έως και 29.800 τόνους σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 25 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.