ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΔΩΔΩΝΗ «ποντάρει» στα κατσικίσια προϊόντα

17:29 - 20 Οκτ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Η ΔΩΔΩΝΗ «ποντάρει» στα κατσικίσια προϊόντα
Επενδύει στα προϊόντα με βάση το κατσικίσιο γάλα η ΔΩΔΩΝΗ, κι έτσι προχώρησε στην ανανέωση της συσκευασίας του κατσικίσιου τυριού ΔΩΔΩΝΗ.

Όπως αναφέρει η εταιρία, με την συγκεκριμένη κίνηση και το πρόσφατο λανσάρισμα του κατσικίσιου γιαουρτιού, η ΔΩΔΩΝΗ ενισχύει δυναμικά την οικογένεια των κατσικίσιων προϊόντων της, τα οποία αποτελούν τρόφιμα εξαίρετης ποιότητας από παστεριωμένο, 100% ελληνικό κατσικίσιο γάλα.

Βάσει σχετικών μελετών, τα κατσικίσια γαλακτοκομικά προϊόντα συνδέονται με θετικές επιδράσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς είναι πιο εύπεπτα, περιέχουν λιγότερη λακτόζη και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, γαστρεντερικού αλλά και καρδιαγγειακού συστήματος.

"Με ελαφρώς πικάντικη γεύση και υψηλή διατροφική αξία, το κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί νόστιμη επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς μπορεί να καταναλωθεί σκέτοή συνδυαστικά με άλλα τρόφιμα. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για όλους όσους ακολουθούν μιαισορροπημένη διατροφή και παρουσιάζουν κάποια μορφή ελαφράς δυσανεξίας στη λακτόζη" αναφέρει η εταιρία.

Το κατσικίσιο τυρί από την ΔΩΔΩΝΗ είναι ήδη διαθέσιμο με νέο εικαστικό στα ψυγεία των σουπερμάρκετ σε όλη την Ελλάδα, σε συσκευασία των 200g, καθώς και σε νέα συσκευασία 400g σε άλμη.

products

Σημειώνεται ότι στα 107,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις το 2019 για τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, καταγράφοντας αύξηση 2%. ο μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 19,4% από 19,1% το 2018. Τα αναπροσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων της εταιρείας (συμπεριλαμβάνοντας και την πλήρη ενοποίηση της θυγατρικής στην Κύπρο, στην οποία δαπανήθηκαν εφάπαξ ποσά στη χρήση του 2019) ανήλθαν στα 11,334 εκατ. ευρώ σημειώνοντας οριακή ανάπτυξη κατά 1%.

Τέλος τα αποτελέσματα μετά φόρων της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,190 εκατ. ευρώ έναντι 1,776 εκατ. ευρώ στη χρήση του 2018.

Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ανήλθε την 31η Δεκεμβρίου 2019, σε 43,676 εκατ. ευρώ έναντι 47,646 εκατ. ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2018 παρουσιάζοντας μείωση κατά 8%. Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε ως αποτέλεσμα των βελτιστοποιημένων διαδικασιών διαχείρισης αποθεμάτων και αύξηση των λοιπών εσόδων της Εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δωδώνη που συνεργάζεται με 5.500 παραγωγούς αιγοπρόβειου γάλακτος κράτησε τις τιμές αγοράς πρώτης ύλης και το 2019 στα ίδια περίπου επίπεδα πάνω από το μέσο όρο των τιμών. Σημειώνεται ότι η εταιρεία, που εξάγει σε 50 χώρες δε θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2019, ακολουθώντας την ίδια τακτική από το 2016. 

Σημειώνεται ότι την πρώτη θέση στην κατηγορία της Π.Ο.Π φέτας, τόσο σε όγκο όσο και σε αξία πωλήσεων κατέχει η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, βάσει στοιχείων της IRI. Επίσης στο γιαούρτι τον Αύγουστο απέσπασε μερίδιο αγοράς 10.4% όντας στην 3η θέση μετά τη ΦΑΓΕ και την Κρι Κρι. 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 17:56 - 20 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.