ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CHIPITA: Από την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο Κύριο

08:45 - 15 Ιαν 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
CHIPITA: Από την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο
Η εταιρεία CHIPITA ιδρύθηκε το 1973 και σήμερα περιλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών παραγωγής σνακς με παρουσία τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και σε μεγάλες διεθνείς αγορές.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Magazine Δεκεμβρίου

Εδώ και 47 χρόνια οι αξίες της βρίσκονται στον πυρήνα των αποφάσεών της και καθορίζουν όλες τις δραστηριότητές της. Αξίες που εκφράζουν το αίσθημα ευθύνης και τον σεβασμό απέναντι στους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους καταναλωτές και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Η υψηλή ποιότητα, η ακεραιότητα, η καινοτομία, η διαρκής βελτίωση, η κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα είναι τα συστατικά της ίδιας της λειτουργίας της.

Η CHIPITA είναι ένας όμιλος με διεθνή προσανατολισμό. Η δραστηριότητά της επεκτείνεται σε 56 χώρες. Διαθέτει μονάδες παραγωγής, που απασχολούν περισσότερους από 5.000 εργαζομένους, έχοντας αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών σε όλο τον κόσμο.

chipita1

Η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, με τη δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων και τη συνεχή διεύρυνση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, οφείλεται στην επιμονή της να επενδύει εντατικά στην καινοτομία και τη γνώση. Με στόχο τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων της και των παραγωγικών της διαδικασιών, αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν η τεχνολογία και η πολύχρονη έρευνα.

* Η CHIPITA, είναι η πρώτη εταιρεία που πέτυχε την ανάπτυξη και την παραγωγή κρουασάν χωρίς συντηρητικά, από το 2014. Παράλληλα, τα προϊόντα της δεν περιλαμβάνουν τεχνητά ή φυσικά χρώματα κι αρώματα, καθώς και trans λιπαρά.

Με την ίδια ευθύνη απέναντι στους καταναλωτές, η εταιρεία επιλέγει και τους συνεργάτες της.

chipita3

* Οι προμηθευτές της οφείλουν να επιδεικνύουν σεβασμό προς το περιβάλλον, κατέχοντας διαπίστευση UTZ για τις συνθήκες εργασίας και RSPO που τις εντάσσει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για αειφόρο ανάπτυξη. Παράλληλα, δεσμεύονται για τη βέλτιστη ποιότητα των πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή των προϊόντων. Παράδειγμα αποτελεί η διεθνής δέσμευση της εταιρείας να προμηθεύεται αυγά και προϊόντα αυγού αποκλειστικά από συστήματα εκτροφής χωρίς κλουβιά (cage-free), για όλες τις μονάδες και γραμμές παραγωγής της, σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται.

Όμως το μυστικό της επιτυχίας της CHIPITA βρίσκεται στους ανθρώπους της. Αυτοί αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο και είναι εκείνοι που διαχρονικά μετουσιώνουν το όραμα της CHIPITA σε πράξη. Από την πλευρά της, η CHIPITA, ως υπεύθυνος εργοδότης, δημιουργεί ένα κατάλληλο κι ασφαλές περιβάλλον εργασίας και επενδύει σε αυτούς, με συνεχείς εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και επιβραβεύσεις, ώστε να τους διαθέσει τα κατάλληλα εφόδια και γνώσεις, όχι μόνο για τις ανάγκες της εργασίας τους, αλλά και για την προσωπική τους εξέλιξη.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, η CHIPITA αναλαμβάνει δράσεις ανάπτυξης και στήριξης στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται. Ακόμη και στις ακραίες συνθήκες που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, η CHIPITA συνεχίζει απρόσκοπτα τις δράσεις της:

* Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στήριξε το νοσοκομείο της Λαμίας και το ΕΚΑΒ με ιατρικό εξοπλισμό αξίας 500.000 ευρώ.

chipita4

* Σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή», στηρίζει δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στη Λαμία και στα Ιωάννινα, αναλαμβάνοντας την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων τους. Τα ΚΔΑΠ προσφέρουν εκπαιδευτική υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά από 6 έως 12 ετών.

* Στηρίζει για 3η χρονιά το πολύτιμο έργο της Ομάδας Αιγαίου και των πάνω από 240 εθελοντών, προσφέροντας ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους 15 μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

chipita2

* Ξεκίνησε μία νέα συνεργασία με το κολλέγιο ALBA για τη στήριξη φοιτητών, μέσα από την οποία οι φοιτητές συμμετέχουν σε μία σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια που ενισχύουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, βάσει των σύγχρονων επιχειρηματικών αναγκών.

To παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της CHIPITA ενώνονται με ένα νήμα πολύ ισχυρό: το σεβασμό προς τους εργαζόμενούς της, τους συνεργάτες της και τους καταναλωτές. Με τον ίδιο σεβασμό, θα συνεχίσει να παράγει και να προσφέρει τα προϊόντα της, σε μικρούς και μεγάλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.