ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο–Οι τιμές των σαρακοστιανών

14:38 - 14 Μαρ 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο–Οι τιμές των σαρακοστιανών
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά, παρά το αυστηρό lockdown, με τους πολίτες να προμηθεύονται τα αναγκαία για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Και σήμερα Κυριακή της Τυρινής (Αποκριά), οι πάγκοι στη Βαρβάκειο είναι στρωμένοι με κάθε λογής θαλασσινά και ψάρια για τους καταναλωτές που θα τηρήσουν το έθιμο και θα στρώσουν το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με σαρακοστιανά.

Τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο είναι ανοιχτά από σήμερα το πρωί, όμως φέτος δεν θα κάνουν το παραδοσιακό ξενύχτι της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα. Επιπλέον, ανοιχτά θα παραμείνουν την Καθαρά Δευτέρα ορισμένα καταστήματα προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Υπενθυμίζεται ότι την Καθαρά Δευτέρα θα είναι ανοιχτά τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία.

Οι τιμές των σαρακοστιανών

Οι τιμές των προϊόντων στη Βαρβάκειο, βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς στα θαλασσινά και τα οστρακοειδή οι φετινές τιμές να είναι έως και κατά 15% χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι.

Οι γαρίδες πωλούνται από 10 έως 13 ευρώ, το χταπόδι ξεκινά από 10 ευρώ και φτάνει 16 ευρώ, τα καλαμάρια ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν στα 13 ευρώ, οι σουπιές από 8 έως 12 ευρώ, τα χτένια και τα στρείδια από 16 ευρώ. H αγορά θα είναι ανοιχτή έως τις 6 το απόγευμα σήμερα και ανοίγει ξανά αύριο το πρωί στις 7.

Η τιμή του χαλβά κυμαίνεται από 4 ευρώ ο συσκευασμένος, ο ταραμάς από 7 ευρώ, παστός μπακαλιάρος από 11 ευρώ, ρέγκες από 8 ευρώ, ελιές από τρία ευρώ και το τουρσί από 2,5 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:05 - 14 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.