ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάσχα: Πώς θα κινηθούν οι τιμές του οβελία

08:03 - 20 Απρ 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Πάσχα: Πώς θα κινηθούν οι τιμές του οβελία
Με το Πάσχα να βρίσκεται μια ανάσα μακριά, τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται και στο πασχαλινό τραπέζι, στις τιμές των αμνοεριφίων αλλά και στην προέλευσή τους.

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Mega, η κυβέρνηση έχει αναπτύξει ένα οριστικό σχέδιο ελέγχων και ένα «ένα δίκτυο το οποίο θα θωρακίσει την εύρυθμη λειτουργεία της αγοράς».

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι στις εισαγωγές, και λόγω της πανδημίας, θα είναι πολύ αυστηροί.

«Οφείλουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και εκτεταμένοι.

Την ίδια στιγμή, κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει ήδη τις σφαγές, προκειμένου να μπορέσουν να εφοδιάσουν την αγορά έγκαιρα.

Όπως τονίζει ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, «υπάρχει πίεση αυτές τις ημέρες», ωστόσο όλα λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Καπούνη, οι ανάγκες της αγοράς δε θα καλυφθούν πλήρως από τα ελληνικά προϊόντα, καθώς η πανδημία έχει οδηγήσει στην καθυστέρηση του προετοιμασμού αλλά και της τροφοδοσίας της αγοράς.

Από την πλευρά τους ωστόσο οι κτηνοτρόφοι, όπως λέει ο Γιάννης Βάβουλας, περιμένουν να καλύψουν μέρος της χασούρας της προηγούμενης χρονιάς.

«Ήταν καταστροφική χρονιά με μεγάλη χασούρα. Ευελπιστούμε ότι φέτος θα είναι καλύτερα».

Μέχρι και 3 ευρώ ακριβότερα από πέρυσι αναμένεται να προμηθευτούν φέτος τα αμνοερίφια οι καταναλωτές.

Όπως λέει ο Ανδρέας Νιώτης, πρόεδρος Βαρβακείου αγοράς, τα αρνιά και τα κατσίκια φέτος θα είναι ακριβότερα, με την αγορά να είναι έτοιμη ωστόσο οι παραγγελίες είναι μειωμένες εν αναμονή και των αποφάσεων για τις μετακινήσεις.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις μετακινήσεις».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημείωσε ότι οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις θα ανακοινωθούν «την κατάλληλη στιγμή ζυγίζοντας τα δεδομένα», ενώ τόνισε ότι δε θα μεταφερθούν για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σχετικά με τις τιμές, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι θα υπάρχει άνοδος στα αμνοερίφια έτσι ώστε και οι παραγωγοί να πληρωθούν καλύτερα.

«Η αγορά θα βρει τον τρόπο να το εξισορροπήσει».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:14 - 20 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.