ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέντρο Τυποποίησης Φρούτων στις Πρέσπες από τουρκική εταιρεία

07:40 - 26 Απρ 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Κέντρο Τυποποίησης Φρούτων στις Πρέσπες από τουρκική εταιρεία
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που καταγράφει το Γραφείο Ο.Ε.Υ. στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Β. Μακεδονία η τουρκική εταιρεία "Zorlu" ενδιαφέρεται να επενδύσει για την κατασκευή ενός πλέον σύγχρονου κέντρου παραγωγής και τυποποίησης φρούτων στην περιοχή της Πρέσπας με δυναμικότητα 10.000 τόνων περίπου.

Στο πλαίσιο επίσκεψης στο Δήμο Resen ο διευθυντής της εταιρείας, Cem Zorlu, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο, κ. Zivko Gosarevski, με τον οποίο συζήτησαν τις λεπτομέρειες της επένδυσης, η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Πρέσπας. «Ένα κέντρο εξαγοράς - διανομής θα σημάνει πολλά για τη γεωργία στο Δήμο Resen. Το μήλο ως κύριος γεωργικός τομέας είναι το μέλλον της Πρέσπας. 

Όσο σημαντική είναι η παραγωγή, τόσο σημαντική είναι και η συσκευασία και η αποθήκευση του μήλου, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες συνθήκες που απαιτούν οι αγορές», δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Gosarevski. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επί του παρόντος εξετάζονται οι πιθανές τοποθεσίες, οι οποίες θα προταθούν στον επενδυτή σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, Δασονομίας και Διαχείρισης Υδάτων.  «Ο Δήμος δεν διαθέτει ίδιες εκτάσεις. Προς το παρόν είμαστε διαμεσολαβητές στο αρμόδιο Υπουργείο, για να βρεθεί η κατάλληλη κρατική έκταση που θα προταθεί στον επενδυτή», ανέφερε ο κ. Zivko Gosarevski. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, το Resen ως Δήμος με τεράστια δυναμική στη γεωργία, στην ενέργεια και στον τουρισμό θα είναι πάντα ανοιχτός στους ξένους και στους εγχώριους επενδυτές, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.