ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BENETH: Απόβαση στην Κρήτη και ποδαρικό της «Cremeria» στην Κηφισιά

09:16 - 27 Απρ 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
BENETH: Απόβαση στην Κρήτη και ποδαρικό της «Cremeria» στην Κηφισιά
Δυναμική είσοδο στην Κρήτη ξεκινά η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ καθώς το πρώτο premium κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ 1948 μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του στα Χανιά, στη Λεωφόρο Καραμανλή 99.

Με βάση ανακοίνωση το νέο κατάστημα, 1000 τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβάνει και παραγωγική μονάδα  ενώ εκτείνεται σε ένα οικόπεδο 3 στρεμμάτων που φιλοξενεί και παιδότοπο στον εξωτερικό χώρο.

Για τα δεδομένα της πόλης η νέα εγκατάσταση είναι μεγάλης κλίμακας ενδεικτικό ότι στοχεύει και στον κλάδο horeca, δηλαδή την κάλυψη αναγκών σε τροφοδοσία σε ξενοδοχεία, δωμάτια και Airbnb.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση  «στόχος της εταιρείας είναι η συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις  και η παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας για το καταναλωτικό κοινό.  Το  νέο ΒΕΝΕΤΗ 1948 προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις για όλη τη μέρα, με  πολλαπλές πρωινές επιλογές, πλούσιες ποικιλίες καφέ, φρέσκους χυμούς και σάντουιτς και πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων αρτοποιίας. Ο καταναλωτής βρίσκει επίσης κορυφαίες δημιουργίες patisserie με την ιταλική υπογραφή CRISTIANO V όπως παγωτά, τούρτες, παρφέ, μακαρόνε και τάρτες ενώ το νέο corner, Γαλακτοπωλείο CREMERIA προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα με κύριο συστατικό το φρέσκο γάλα.»

Το νέο ΒΕΝΕΤΗ 1948 στα Χανιά, εντάσσεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ στην Περιφέρεια που προβλέπει την έναρξη λειτουργίας κι άλλων καταστημάτων στην Κρήτη το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα πριν λίγες μέρες άνοιξε τις πύλες του σχεδόν απέναντι από τον ιστορικό ΒΕΝΕΤΗ της οδούΤατοϊου, αυτή τη φορά στον αριθμό  110, στην Νέα Κηφισιά το γαλακτοκομείο της αλυσίδας. Είναι  η CREMERIA VENETI  που μαζί με το VENETI GO καλύπτουν πλέον  όλο το εύρος των αναγκών του καταναλωτή, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Η CREMERIA VENETI, το Boutique Γαλακτοπωλείο της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ, προσφέρει στον καταναλωτή παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα με κύριο συστατικό το φρέσκο γάλα. Η CREMERIA VENETI θα λειτουργεί ως γαλακτοπωλείο, ζαχαροπλαστείο και gelateria και θα δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να παραγγέλνει και να προμηθεύεται  προϊόντα που παράγονται εκείνη τη στιγμή.

Η πρώτη CREMERIA VENETI θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στην Κηφισιά ενώ υπολογίζεται ότι θα ανοίξουν δέκα συνολικά καταστήματα CREMERIA VENETI στην Αττική μέσα στο 2021, με την προϋπόθεση ότι η αγορά θα επιστρέψει σε κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ για το 2021 πραγματοποιείται με ίδια κεφάλαια και προβλέπει:

1.            Είσοδο στην αγορά του retail με τη σειρά προϊόντων VENETI FAMILY.

2.            Επέκταση στον χώρο της εστίασης με τη δημιουργία δύο νέων concept καταστημάτων, την CREMERIA VENETI και το VENETI GO.

3.            To VENETI GREAT, ένα «πιλοτικό» concept καταστήματος για επέκταση στο εξωτερικό.

4.            Διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων ΒΕΝΕΤΗ.

To επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ για το 2021 προβλέπει  επίσης σημαντική διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων της. Μετά τα τρία νέα BENETH FOOD HALL στη Ν. Ιωνία, στην Αργυρούπολη και στο Μπουρνάζι, στην αρχή του χρόνου ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο ΒΕΝΕΤΗ 1948 στην Φιλοθέη. Πρόκειται για ένα κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ 1948  άνω των 500 τμ., συνολική επένδυση ύψους  2,5 εκατ.€.

Σήμερα, ο Όμιλος ΒΕΝΕΤΗ απαριθμεί 10 εταιρείες  σε όλο το φάσμα της εστίασης ενώ οι λιανικές πωλήσεις του σήματος ξεπερνούσαν, την προ Covid-19 εποχή, τα 100 εκατομμύρια €. Το 2019 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 47.424.000€ και η κερδοφορία στα 6.140.000€. Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη του 2020, αυτά θα οριστικοποιηθούν τον Ιούλιο του 2021 και θα δημοσιευτούν τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα ωστόσο με ασφαλείς προβλέψεις, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το 2020 αναμένεται να ανέλθει στα 36.100.000€, σημειώντας πτώση κατά 24% σε σχέση με το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου η εταιρία,  σε όλο το δεκάμηνο της πανδημίας του Covid 19, η εταιρεία δεν προχώρησε σε απολύσεις ούτε σε μειώσεις μισθών, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων του Ομίλου παραμένει 1750 άτομα, όπως στην προ Covid εποχή.

Γιώργος Αλεξάκης

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.