ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Συμμαχία» Βενέτη - Tailor Made με στόχο τον καφέ

09:39 - 18 Μαϊ 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
«Συμμαχία» Βενέτη - Tailor Made με στόχο τον καφέ
Διευρύνει περαιτέρω το «μπουκέτο» των δραστηριοτήτων της η Βενέτης, που με βάση ανάρτηση στο ΓΕΜΗ, προχωρά σε συνέργια με το γνωστό κι επιτυχημένο κατάστημα στης Πλ. Αγίας Ειρήνης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το Tailor Made.

Έτσι ο διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της Βενέτης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, στη νέα εταιρεία με τη μορφή ΙΚΕ, που έχει συσταθεί και φέρει την επωνυμία Talor Made Coffee Company, είναι διαχειριστής. Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ ο βασικός μέτοχος της Βενέτης με 100,2 χιλ. ευρώ συμμετέχει με ποσοστό 60% ενώ το υπόλοιπο 40% ελέγχει ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου.

Με βάση εκτιμήσεις της αγοράς στόχος της συνέργειας είναι η ανάπτυξη δικτύου με αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των δυο πλευρών. Από τη μια η Βενέτης έχει μεγάλη γνώση στην επέκταση των σημείων ενώ ο κ. Παπαγεωργίου έχει ανάγει «σε επιστήμη» της διαδικασία παρασκευής ροφημάτων καφέ στοχεύοντας σε διαδικασία κατανάλωσης που παραπέμπει σε στάση ζωής.

Δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ότι η αγορά του καφέ είναι μεγάλη και εκτιμάται ότι φτάνει στο 1 δισ. ευρώ με νέες τάσεις να αναδεικνύονται όπως η κατανάλωση καφέ take away στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα Βενέτη φέτος έχει ξεκινήσει ανάπτυξης δικτύου στα γαλακτοπωλεία-ζαχαροπλαστεία Cremeria Veneti και τα αναψυκτήρια γρήγορης εξυπηρέτησης Veneti Go. Επίσης έχει λανσάρει τα σήματα πίτσας και ζυμαρικών στα Food Halls. Επίσης επεκτάθηκε πρόσφατα στην Κρήτη ενώ σχεδιάζει και το άνοιγμα και άλλων σημείων.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.