ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι σχολιάζει η Moody's για την εξαγορά της Chipita

14:14 - 31 Μαϊ 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Τι σχολιάζει η Moody's για την εξαγορά της Chipita
Η Moody’s χαρακτηρίζει ως credit negative για την Mondelez International την εξαγορά της Chipita έναντι 2 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η συναλλαγή θα διατηρήσει τη μόχλευση στο υψηλότερο επίπεδο του αναμενόμενου εύρους για την αξιολόγηση, που αποτελεί credit negative.

Υποθέτοντας ότι η αγορά χρηματοδοτείται μέσω χρέους και δεν υπάρχουν συνέπειες, εκτιμά ότι η συμφωνία θα αυξήσει τη μόχλευση χρέους/EBITDA σε ελαφρώς άνω των 4 ωρών από 3,8 φορές, για την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η εταιρεία δηλώνει ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ρευστό και νέο χρέος για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επομένου.

Η αξιολόγηση Baa1 της Mondelez και το σταθερό outlook, δεν επηρεάζονται "διότι αναμένουμε ότι η μόχλευση χρέους/EBITDA θα διαμορφωθεί στο ή κάτω του 4 μέσα σε 6-12 μήνες από την εξαγορά, η οποία βελτιώνει τη θέση της εταιρείας σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.

Εκτός της προσθήκης νέων κατηγοριών σνακ στο χαρτοφυλάκιο της Mondelez, οι δυνατότητες διανομής της Chipita στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα επιτρέψουν στη Mondelez να ενισχύσει τη δική της διανομή στην περιοχή.

Στο μεταξύ, η Mondelez μπορεί επίσης να παρουσιάσει τα προϊόντα της Chipita σε άλλες αγορές ανά τον κόσμο.

Η Mondelez αναμένει ουσιαστικές συνέργειες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση των κερδών και στη μείωση της μόχλευσης με την πάροδο του χρόνου.

Η εξαγορά της Chipita είναι η μεγαλύτερη σε μια σειρά συμφωνιών που σκοπό έχουν να επεκτείνουν την παρουσία της Mondelez στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο σνακ στις ΗΠΑ και διεθνώς.

Συλλογικά, η Mondelez θα έχει δαπανήσει σχεδόν 4 δισ. δολάρια σε συναλλαγές που ολοκληρώθηκαν ή ανακοινώθηκαν από τον Απρίλιο του 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.