ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ:Η υψηλή ποιότητα περιλαμβάνει την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα

12:00 - 10 Ιουν 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ:Η υψηλή ποιότητα περιλαμβάνει την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα
Με το πέρασμα του χρόνου οι απαιτήσεις των καταναλωτών αλλάζουν. Όλο και περισσότεροι διερωτώνται από που προέρχεται και πώς φτάνει το προϊόν που επιλέγουν στο πιάτο τους. Πώς εκτρέφεται, πώς ελέγχεται, αν βλάπτει το περιβάλλον. Πλέον η έννοια της υψηλής ποιότητας δεν μπορεί παρά να περιέχει την ασφάλεια αλλά και τη βιωσιμότητα.

Για τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», η ασφάλεια και η ποιότητα ήταν και θα είναι, πάντα, αδιαπραγμάτευτη. Γι’ αυτό και πριν καν αλλάξουν οι ανάγκες του κοινού της, εκείνη βρίσκεται πάντα κάποια βήματα μπροστά διασφαλίζοντας βέλτιστες πρακτικές σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σύστημα Ιχνηλασιμότητας του Συνεταιρισμού, που δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να γνωρίζουν τη φάρμα από την οποία προέρχεται το κοτόπουλο που καταναλώνουν καθώς και το όνομα του παραγωγού.

Με τη βοήθεια των εξειδικευμένων της συνεργατών, η ΠΙΝΔΟΣ έχει δημιουργήσει μια παραγωγική διαδικασία που εγγυάται ότι κάθε προϊόν που φτάνει στα ράφια των καταστημάτων, είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης τεχνογνωσίας της, των ψηφιακών τεχνολογιών της αλλά και των αναβαθμισμένων υποδομών της. Πρόκειται, δε, για μια διαδικασία της οποίας κάθε βήμα είναι εναρμονισμένο με τα συστήματα ποιότητας ISO 22000, FSSC 22000 κ.α. των H.A.C.C.P. και ΕΦΕΤ.

Από τις τροφές που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή των κοτόπουλων μέχρι την μεταφορά των τελικών προϊόντων στα σημεία πώλησης, κάθε κρίκος της αλυσίδας φέρει τη σφραγίδα ασφαλείας και υψηλής ποιότητας της ΠΙΝΔΟΣ. Έτσι, τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ τρέφονται με αγνά δημητριακά, θερμικά επεξεργασμένα για τον αποκλεισμό ιών και βακτηρίων, και εμπλουτισμένα με προ-βιοτικά και πρε-βιοτικά, για την καλή υγεία τους. Μεγαλώνουν, δε, υπό την καθημερινή επίβλεψη γεωτεχνικών και κτηνιάτρων ενώ με τη βοήθεια, ρομποτικής τεχνολογίας διασφαλίζεται η προστασία και ευζωία τους. Όλα τα παραπάνω προσθέτουν αξία στο τελικό προϊόν γιατί αυτά είναι που εξασφαλίζουν και την υγεία των καταναλωτών.

bjufhgrfiefgtfe

Ένα ακόμα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της ΠΙΝΔΟΣ αποτελεί το Χημικό Μικροβιολογικό Εργαστήριό της που υποστηρίζει όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες, καθημερινά. Για την υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου διαθέτει περισσότερα από 50 εργαστηριακά όργανα προηγμένης τεχνολογίας και ένα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που κατέχει πανεπιστημιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στα πεδία της χημείας τροφίμων, μικροβιολογίας, βιολογίας, υγιεινής, στον ποιοτικό έλεγχο και την τεχνολογία τροφίμων. Με τη βοήθεια λογισμικών τεχνητής νοημοσύνης και ενός συστήματος ρομποτικής τεχνολογίας, μπορεί να επεξεργάζεται και να αναλύει ταχύτατα δείγματα προϊόντων, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του εργαστηρίου. Έτσι το Χημικό Μικροβιολογικό Εργαστήριό της ΠΙΝΔΟΣ καταφέρνει να παράγει περισσότερα από 1200 αποτελέσματα κάθε μήνα, διασφαλίζοντας πως ό,τι φτάνει στο πιάτο του καταναλωτή διακρίνεται από υψηλή ποιότητα και απόλυτη ασφάλεια. Μετά, δε, από τον ταχύτατο και αξιόπιστο έλεγχό τους, τα προϊόντα συσκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούνται φρεσκότατα και διακινούνται σε όλη την Ελλάδα με τη βοήθεια 250 φορτηγών ψυγείων και 18 κέντρων διανομής. Ακόμα και σε αυτό το στάδιο, η στενή επίβλεψη διασφαλίζει την άριστη ποιότητα των προϊόντων που θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων.

cvifjughureffdgjhr

Κι όλα αυτά, έχοντας πάντα στο νου τον παράγοντα βιωσιμότητα. Γι’ αυτό και όλες οι παραπάνω διαδικασίες δεν έχουν παρά το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η ΠΙΝΔΟΣ ωστόσο δεν αφήνεται στις επιτυχίες της αλλά συνεχίζει να επενδύει δυναμικά προς την κατεύθυνση της περαιτέρω προστασίας του περιβάλλοντος, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους κυκλικής οικονομίας, οι οποίες αποτελούν πανευρωπαϊκό πρότυπο.

Το τρίπτυχο της υψηλής διατροφικής ποιότητας, της ασφάλειας αλλά και της κυκλικής οικονομίας βρίσκεται στην καρδιά των πρακτικών της ΠΙΝΔΟΣ που, μέσα από τις εγκαταστάσεις της, σε μια καταπράσινη, ορεινή τοποθεσία κοντά στα Ιωάννινα, φροντίζει καθημερινά να προσφέρει θρεπτικά και άκρως αγνά προϊόντα στον καταναλωτή.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:49 - 10 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.