ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Coca Cola HBC εξαγόρασε το 30% της Caffe Vergnano

09:22 - 28 Ιουν 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Η Coca Cola HBC εξαγόρασε το 30% της Caffe Vergnano
Η Coca Cola HBC ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της CC Beverages Holdings II συμφώνησε να εξαγοράσει μερίδιο 30% στην ιταλική εταιρία καφέ Case del Caffe Vergnano.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2021 υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Coca Cοla HBC και η Cafe Vergnano προχώρησαν επίσης σε συμφωνία αποκλειστικότητας στη διανομή των προϊόντων της δεύτερης από το δίκτυο της πρώτης και σε περιοχές εκτός Ιταλίας.

Η CCH Holdings θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Caffè Vergnano και θα έχει τα δικαιώματα λήψης αποφάσεων και διακυβέρνησης της μειοψηφίας. Τα μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν οικονομικά στοιχεία της προτεινόμενης συναλλαγής.

Η Caffè Vergnano είναι μια οικογενειακή ιταλική εταιρεία καφέ που εδρεύει στη Santena της Ιταλίας. Είναι ένας από τους παλαιότερους επεξεργαστές καφέ στην Ιταλία με ρίζες που χρονολογούνται από το 1882. Η προσφορά των προϊόντων αποτελείται από πραγματικά υψηλής ποιότητας καφέ που αντιπροσωπεύει την ιταλική κληρονομιά και αυθεντικότητα. Το χαρτοφυλάκιο της Caffè Vergnano περιλαμβάνει παραδοσιακό εσπρέσο σε διάφορα μείγματα, πακέτα και μορφές όπως κόκους καβουρδισμένου και αλεσμένου καφέ. Το 2020, η εταιρεία πούλησε περίπου. 7.000 τόνους καφέ σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως.

Η Caffè Vergnano συμπληρώνει την υπάρχουσα παρουσία της εταιρείας με τα Costa Coffee και θα επιτρέψει στην Coca-Cola HBC.

Ο Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC, δήλωσε:

«Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας δίνει η οικογένεια Vergnano και είμαστε ενθουσιασμένοι από τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας με αυτήν την καταπληκτική μάρκα. Με το Caffè Vergnano, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο καφέ που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων των καταναλωτών. Σεβόμαστε την 140χρονη ιστορία της εταιρείας και την αφοσίωση και το πάθος των τεσσάρων γενεών που δημιούργησαν μια τόσο πλούσια και φημισμένη μάρκα καφέ, συνώνυμη με την αυθεντική εμπειρία ιταλικού καφέ. Η επένδυσή μας στο Caffè Vergnano ευθυγραμμίζεται με την The Coca-Cola Company καθώς συνεργαστήκαμε σε αυτήν την ευκαιρία. "

Ο Franco και ο Carlo Vergnano, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Caffè Vergnano, αντίστοιχα, σχολίασαν:

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που καλωσορίζουμε την Coca-Cola HBC ως νέο στρατηγικό συνεργάτη μας για να επιταχύνουμε τις αναπτυξιακές μας φιλοδοξίες και να υποστηρίξουμε το ταξίδι των εμπορικών μας σημάτων έξω από την εγχώρια αγορά μας. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία, την τεχνογνωσία και την κρίσιμη μάζα της Coca-Cola HBC, με την επωνυμία καφέ μας, τα υπέροχα προϊόντα και τη βαθιά γνώση της βιομηχανίας, είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα αποδείξει μια ισχυρή συνεργασία για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.