ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΦΑΓΕ-SABO: Η αμοιβαία εμπιστοσύνη το «κλειδί» μιας μακροχρόνιας επιτυχημένης συνεργασίας

21:55 - 06 Ιουλ 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΦΑΓΕ-SABO: Η αμοιβαία εμπιστοσύνη το «κλειδί» μιας μακροχρόνιας επιτυχημένης συνεργασίας
Η πολυετής και ισχυρή συνεργασία της SABO S.A. με τη ΦΑΓΕ επισφραγίζεται με την ολοκλήρωση ενός ακόμη έργου ρομποτικών συστημάτων παλετοποίησης. Μια συνεργασία που τα θεμέλιά της μπήκαν αρκετά χρόνια πριν με την εγκατάσταση των πρώτων ρομποτικών κυττάρων στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ και ενισχύθηκε τα επόμενα χρόνια με νέες εγκαταστάσεις εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Πρόσφατα η SABO, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, υλοποίησε σε συνεργασία με την ΦΑΓΕ την εγκατάσταση μιας ακόμη πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής ρομποτικής παλετοποίησης. Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει εξοπλισμό για την διακίνηση και την παλετοποίηση με ρομποτικό βραχίονα χαρτόδισκων με κύπελλα γιαουρτιού. Οι χαρτόδισκοι μεταφέρονται και ομαδοποιούνται με κατάλληλες διατάξεις πριν την παραλαβή τους από τον ρομποτικό βραχίονα.

Το σύστημα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αναλαμβάνει την τοποθέτησή τους στην παλέτα με ασφάλεια και ακρίβεια, σύμφωνα με τα pattern παλετοποίησης όπου επιλέγεται για κάθε διαφορετικό υλικό, συμβάλλοντας στη σταθερή και αδιάλειπτη παραγωγική διαδικασία.

Η γραμμή μπορεί να λειτουργεί για κύπελλα διαφορετικών διαστάσεων και βάρους με δυνατότητα αυτόματης αλλαγής format χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση. Η σχεδίαση των συστημάτων μεταφοράς των χαρτόδισκων και της ρομποτικής αρπάγης του βραχίονα έγινε από το εξειδικευμένο τμήμα R&D της SΑΒΟ λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του υλικού προς διαχείριση, του περιορισμένου χώρου στην εγκατάσταση εξασφαλίζοντας το μικρότερο δυνατό χωροταξικό αποτύπωμα και των υψηλών απαιτήσεων της παραγωγικής διαδικασίας που ακολουθείται.

Όλες οι διαδικασίες διεκπεραιώθηκαν με προτεραιότητα την ασφάλεια του προσωπικού και του εξοπλισμού, όπως συμβαίνει σε κάθε project του ομίλου της SABO. Ακολουθώντας πιστά τους κανονισμούς, εγκαταστάθηκαν όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας για την αποτροπή εισόδου προσωπικού στον χώρο εργασίας του ρομποτικού βραχίονα, ώστε το σύνολο της εγκατάστασης να είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους ισχύοντες κανονισμούς ασφαλείας (CE – Machinery Directive).

Η εν λόγω γραμμή δοκιμάστηκε στις εγκαταστάσεις της SABO παρουσία του πελάτη, προσομοιώνοντας τις συνθήκες παραγωγής τόσο σε ταχύτητες όσο και στον χειρισμό της από το προσωπικό.

Στο τελικό στάδιο του έργου ο εξοπλισμός μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ όπου και εγκαταστάθηκε αφού πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες δοκιμές υπό κανονικές συνθήκες (Site Acceptance Tests) ώστε να διασφαλιστεί ότι πληροί τα επιθυμητά και απαιτούμενα κριτήρια. 

 
 
 
 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.