ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιδράσεις για αλλαγές που προωθεί η efood με εργαζομένους της

07:25 - 17 Σεπ 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Αντιδράσεις για αλλαγές που προωθεί η efood με εργαζομένους της
Ανασχεδιασμό του δυναμικού της, με αλλαγή της σχέσης εργασίας με αρκετούς από τους εργαζομένους της προωθεί η efood. Ορισμένοι εργαζόμενοι και συνδικάτα, όμως, αντιδρούν και το θέμα έχει πάρει διαστάσεις.

Η εταιρεία διανομής φαγητού ανακοίνωσε με ένα μήνυμα σε πολλούς εργαζομένους της, την απόφασή της να αλλάξει τις εργασιακές της σχέσεις μαζί τους.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έστειλε σε κάποιους από τους υπαλλήλους το ακόλουθο μήνυμα:

"Αγαπητή Rider, στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ στο σχήμα συνεργασίας freelancing.

Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου (το οποίο προκύπτει από διάφορες αιτίες), εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer… Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης…” 

Αυτο πρακτικά σημαίνει ότι οι ντιλιβεράδες, που έλαβαν αυτό το μήνυμα και υπολογίζεται πως είναι περίπου 200, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να εργάζονται ως εξωτερικοί, ανεξάρτητοι συνεργάτες ή διαφορετικά αν θα μείνουν άνεργοι.

Βέλη εναντίον του efood εξαπέλυσε, την Πέμπτη (16/09), το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η εν λόγω εταιρεία "εκβιάζει τους διανομείς με το δίλημμα άνεργος ή συνεργάτης". 
 
Επίσης, στα social media, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και μάλιστα το πρωί της Παρασκευής (17/9) το θέμα #cancel_efood ήταν πρώτο trend στο ελληνικό Twitter.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.