ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurocatering: Πώς θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις και εξαγορές

10:24 - 24 Σεπ 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Eurocatering: Πώς θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις και εξαγορές
Σχέδια για νέες επενδύσεις και επεκτάσεις σε αγορές έχει η Eurocatering («Φρεσκούλης»), του Χρυσόστομου Μαυρόπουλου, στην οποία το fund EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη και το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, απέκτησαν θέση πριν από λίγους μήνες.

Μάλιστα η εταιρία στοχεύει σε συνολικές επενδύσεις άνω των 9,5 εκατ. ευρώ στην διετία 2021-2022 και είσοδο σε νέες δραστηριότητες και σε συνεργασία με τα funds που απέκτησαν πρόσφατα θέση στην εταιρεία.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Eurocatering, κατά τη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης μια επένδυση αφορά εταιρεία παραγωγής έτοιμων γευμάτων με πωλήσεις περί τα 12 εκατ. ευρώ και μια άλλη την είσοδο του fund του κ. Ταμβακάκη στην εταιρεία Μανιτάρια Βορείου Ελλάδος όπου έχει ήδη θέση η Eurocatering, όπως είπε ο κ. Μαυρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η Eurocatering έχει αποκτήσει 45 στρέμματα γης στην περιοχή της Σόφιας της Βουλγαρία, όπου έχει πλάνο για την ανάπτυξη μονάδας. Μάλιστα έχει καταθέσει τα επενδυτικά της σχέδια στις αρμόδιες αρχές με στόχο τη δημιουργία δύο γραμμών παραγωγής δυναμικότητας 65.000 τεμαχίων την ημέρα.

Με βάση επίσης όσα ανέφερε ο κ. Μαυρόπουλος οι επενδυτές είναι “ερωτευμένοι με τον Φρεσκούλη” καταγράφοντας την πρόθεσή τους να υλοποιήσουν σχέδια για κοινές επενδύσεις σε νέες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι συνολικά, στη διετία 2021 - 2022 οι επενδύσεις της Eurocatering ξεπερνούν τα 9,5 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης στο εργοστάσιο στη Βουλγαρία, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ και της επένδυσης που είναι σε εξέλιξη για επέκταση των εγκαταστάσεων της Αττικής, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, όπου αποκτήθηκε ακίνητο στη ΒΙΠΕ Αχαρνών ενώ αναπτύσσεται σταθερά και ο τομέας των logistics.

Μάλιστα ο κ. Μαυρόπουλος δίνει έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα και στα 70 φορτηγά που έχει ήδη στο στόλο της η εταιρεία παράλληλα με σύστημα ελέγχου κάθε σημείου του ταξιδιού τους.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία συνεργάζεται με περίπου 80 παραγωγούς, ενώ έχει παρουσία σε 1.250 σημεία πώλησης κάθε μέρα.

Επίσης εμφανίζει ρυθμό ανάπτυξης περίπου 12% το 2021, χωρίς να υπολογίζεται η Βουλγαρία. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ο τζίρος το 2020 ανέρχεται στα 38,6 εκατ. ευρώ έναντι 35 εκατ. ευρώ το 2019.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:31 - 24 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.