ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΛΟΠΥ χορηγός στο Συμπόσιο Έρευνας Θαλάσσιων & Εσωτερικών Υδάτων

13:30 - 23 Σεπ 2022 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Η ΕΛΟΠΥ χορηγός στο Συμπόσιο Έρευνας Θαλάσσιων & Εσωτερικών Υδάτων
Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συμμετείχε ως χορηγός στο Συμπόσιο Έρευνας Θαλάσσιων & Εσωτερικών Υδάτων 2022 που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Σεπτεμβρίου, στο Πόρτο Χέλι. Το Συμπόσιο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με την υποστήριξη της Ένωσης Ερευνητών ΕΛΚΕΘΕ και της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων ΕΛΚΕΘΕ, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ερευνητών που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και τις γειτονικές περιοχές.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Υγιές Θαλάσσιο Περιβάλλον και Ανάπτυξη - Μπορούν να συνυπάρξουν;», η κυρία Αικατερίνη Λύτρα, Κτηνίατρος - Ιχθυοπαθολόγος και Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΕΛΟΠΥ, παρέθεσε ομιλία με θέμα: «Η επίδραση των ιχθυοκαλλιεργειών στο περιβάλλον και την ασφάλεια του τελικού παραγόμενου προϊόντος.» Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της επισήμανε ότι σήμερα πολλά συστήματα και τεχνολογίες παραγωγής της υδατοκαλλιέργειας κινούνται προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, λαμβάνοντας υπόψη τη σωστή ισορροπία μεταξύ του σεβασμού στο περιβάλλον, της ασφάλειας του παραγόμενου τροφίμου και της κοινωνικής και οικονομικής σφαίρας. Όπως και όλες οι καλλιέργειες, έτσι και η υδατοκαλλιέργεια έχει άμεση αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, η οποία σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την τοποθεσία και τις συνθήκες του περιβάλλοντος και της εκτροφής. Η αξιολόγηση των κρίσιμων περιβαλλοντικών παραμέτρων  που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλεια του τελικού παραγόμενου προϊόντος γίνεται με τη χρήση της μεθόδου ανάλυσης επικινδυνότητας (risk analysis). 

Το Συμπόσιο τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ερμιονίδος, Δημήτρης Γεωργόπουλος, και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ερμιονίδος, Αγγελική Λούμη, ενώ στο Συμπόσιο συμμετείχαν συνολικά πάνω από 200 σύνεδροι.  

Η συμμετοχή της ΕΛΟΠΥ στο συγκεκριμένο Συμπόσιο αποτελεί μέρος μια ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας για την υλοποίηση πληθώρας ερευνητικών προγραμμάτων. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η ΕΛΟΠΥ προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας με το ΕΛΚΕΘΕ, με κύριο στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την προώθηση των αειφόρων και βιώσιμων δραστηριοτήτων της υδατοκαλλιέργειας, παράλληλα με την προστασία των ελληνικών θαλασσών και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.